lokalmatlogo.PNG
Spesialitet
Voll Ysteri

Jærosten Jemima - Vellagra

Jærosten Jemima er ein fast ost laga på kumelk. Den vellagra er modna i 11-13 mnd. Jærosten er ein ekte handverksost, og alt av skjæring, snuing og vasking blir gjort for hand.

Del denne siden

Innholdet kommer fra produsenten. Vi tar forbehold om skrivefeil.

Jærosten er den første upasteuriserte osten som blei godkjent i Noreg (2002). Jærosten Jemima - Vellagra er ein ost som har fått mange utmerkingar, og fått gull i Landsutillinga for gardsost 3 gonger på rad, blitt kåra til "Årets Gardsost" og vært i finalen i Det Norske Måltid. Den kan nytast som den er saman med frukt, kjeks og god drikke. Osten blir vaska og snudd kver tredje dag. Dette gjev osten ei fin, naturleg skorpe som kan brukas om ønskeleg.

Oster // Rogaland
Ysteriet2s.jpg
lokalmatlogo.PNG
Voll Ysteri

Voll Ysteri er det fyrste ysteriet i Noreg som vart godkjent til å ysta på upasteurisert mjølk. Me har ysta Jærosten sidan 2001.