12188962_974027932662381_8894128753831972713_n.jpg
Spesialitet
Stølsvidda AS

Fjellgris fra Valdres

Vi leverer hele og halve fjellgriser fra oktober til desember, og stykningsdeler hele året. Kjøttet er godt marmorert, mørt, saftig og smakfullt. En hel fjellgris veier mellom 100-130 kg ferdig slaktet.

Del denne siden

Innholdet kommer fra produsenten. Vi tar forbehold om skrivefeil.

Fjellgris fra Valdres er en frittgående gris som vokser opp ute, på fjellplatået Stølsvidda i Valdres. Om sommeren bor den på Breisetstølen i Nord-Aurdal, 1000 moh, og om våren og høsten er den på beiter lenger ned i fjellbygda Håvrud (600 moh). Både på fjellet og i bygda har grisen masse plass til å utøve sin naturlige atferd. Fjellgrisen spiser alt den kommer over på beite av gress, vier, urter og lyng. Vi fôrer med norskprodusert grisefôr hele sesongen. Dette fôret inneholder hvete, bygg, havre, rug, åkerbønner, erter og poteter. Om høsten sluttfôrer vi også med kokte poteter, det gir godt flesk som egner seg bra til speking. Fjellgrisen leveres hel/halv, grovdelt, eller ferdig findelt og pakket. Standard oppdeling av fjellgrisen er som følger: lår (surret skinkesteik), side (ribbe og buklist), rygg/kam (halvparten skjært til koteletter og halvparten til kamsteik), nakke (halvparten skjært til koteletter og halvparten til nakkesteik), bog (surret bogsteik), knoker, labber og hode. Annen oppdeling kan avtales.

Kjøtt // Oppland
68944-f0df2-feature.jpg
12188962_974027932662381_8894128753831972713_n.jpg
Stølsvidda AS

Stølsvidda AS er en familiebedrift som produserer Fjellgris fra Valdres, Stølslam og villfisk fra Valdres. Vi har egen slaktebutikk på nett, og leverer produkter både til restaurant, storhusholdning og privatkunder.

Flere produkter fra Stølsvidda AS