logo.jpg
Spesialitet
Rørosmeieriet

Øko Røros Smør

Økologisk Røros Smør ble i 2013 kåret til Nasjonens beste meieriprodukt i Det norske måltider. Røros Smør er laget av surrømme og kjernet etter gammel industrimetode i kjeglekjerne. Smaken er syrlig, har stor smaksrikdom og innslag av vannperler.

Del denne siden

Innholdet kommer fra produsenten. Vi tar forbehold om skrivefeil.

Fløten langtidssyrnes til rømme som så kjernes i ei kjeglekjerne. Smøret er ikke så kompakt som de fleste andre smørtyper. Du kan skimte saltkorna i smøret, og står smøret ei stund i romtemperatur kan du se små vannperler på overflaten. Fettsammensetningen varierer naturlig med årstidene. «Sommersmøret» er gulere og mykere enn «vintersmøret». Rørosmeieriet har utvikla smørresepten etter inspirasjon fra Ingrid Skancke i Djupsjølia ved Røros. Hun var blant de siste i traktene våre som laget smøret hjemme på gården i «kinnbytte». Ingrid Skancke beskrev det perfekte smøret slik: Smøret ska vårrå åpent med dråppåa og nåen saltkoinn. Røros Smør er utmerket også til steking og baking.

Meieriprodukter // Trøndelag
Utbygging med bærekraftsprofil_Foto_Trond_Andersen.jpg
logo.jpg
Rørosmeieriet

Rørosmeieriet AS er Norges eneste heløkologiske meieri. Våre produksjonsmetoder bygger på rike mattradisjoner og meierifaglig håndverk. Den gode råvaren behandler vi mest mulig skånsomt og mange av produktene lager vi for hånd.