1_logo turkis pr screen.jpg
Spesialitet
LYKKEMAT A/S

Svedjerugkjeks

Surdeigskjeks lagd av den bevaringsverdige kornsorten Svedjerug

Del denne siden

Innholdet kommer fra produsenten. Vi tar forbehold om skrivefeil.

Svedjerugkjeksen er laget av av mel fra den unike kornsorten Svedjerug og Norsk Spelt. Kjeksen bakes av surdeig tilsatt lynghonning. Før steking strøs kjeksen med brødkrydder fra Fjellurt og Havsnø-salt fra North Sea Salt Works. Svedjerugkjeksen er delikate, tynne og sprø kjeks med hint av urter, honning og havsalt. Kjeksen har den karakteristiske syrligheten fra surdeigsbakst og et godt råvarepreg av rug. Svedjerugkjeks er innbydende og anvendelig for forbrukeren og bidrar til et løft for kategorien norskprodusert kjeks.

Bakevarer // Trøndelag
3fb0a25d35d5b2433da888790f56106c.jpg
1_logo turkis pr screen.jpg
LYKKEMAT A/S

Lykkemat er en liten bedrift lokalisert i nye produksjonslokaler på Tømra i Selbu. Her håndlages ulike økologiske produkter basert på norsk urkorn. Urkorn er de virkelig gamle, originale kornsortene, som ikke er foredlet for moderne, industriell matproduksjon. Lykkemat kjøper kornet i sekker direkte fra bonden, og bearbeider dette på gamlemåten med steinkvern og valse rett før baking, dette får fram de gode smakene på en helt spesiell måte.

Flere produkter fra LYKKEMAT A/S

Bakevarer // Trøndelag