LiVERTEN_logo_blaa.jpg
Spesialitet
LiVERTEN

Grævfisk

Grævfisk er en spesialitet fra Lierne som ligner litt på rakfisk, men er mildere, søtere og syrligere på smak. Røye legges ned og modnes i en lake av melkemyse.

Del denne siden

Innholdet kommer fra produsenten. Vi tar forbehold om skrivefeil.

TRADISJON OG HISTORIE: I Lierne er det lange tradisjoner for å lage et fermentert fiskeprodukt som kalles grævfisk. Grævfisk er en særegen spesialitet fra Lierne som ligner på rakfisk, men er mildere, søtere og syrligere på smak. Grævfisk blir kuyn produsert i Lierne. Grævfisk er også omtalt som ”Liernes Nasjonalrett”. Retten må ikke forveksles med gravfisk eller gravet fisk. PRODUKSJON: Fersk røye fra Blåfjell renses og vaskes, og legges ned i saltlake med litt sukker og salt på samme måte som rakfisk. Etter en uke i saltlake blir den lagt ned i kokt avkjølt melkemyse. Myse/melk blir tilsatt litt sukker og brunost. Fisken legges ned i bøtter som settes på kjølerom. Etter minst seks-åtte uker er produktet ferdig. Tre faktorer er avgjørende for en vellykket prosess ved fremstilling av grævfisk: God hygiene, saltinnhold og modningstemperatur SERVERINGSTIPS: Grævfisken serveres kald med varm mandelpotet (helst fra Lierne), løk, tomat, seterrømme og flatbrød. Vi anbefaler vårt steinovnsbakte flatbrød som kalles for pekkabrød. Grævfisk serveres på samme måte som rakfisk.

Fisk og sjømat // Trøndelag
IMG_7756 (1).jpg
LiVERTEN_logo_blaa.jpg
LiVERTEN

Serveringssted, produsent, bakeri, lokalmat-utsalg og Servicestasjon ved svenskegrensen i Lierne kommune nord i Trøndelag med fokus på lokal mat, lokale mattradisjoner og historie. Her finner du kortreist mat og lokale produkter på alle menyer. Besøk våre lokaler i hjertet av Norge.

Flere produkter fra LiVERTEN