Spesialitet
Gullimunn AS

Vaffelmel / Grovt vaffelmel

I Trøndelag er risikoen for våte høster stor, og kornet vil utfordres til det ytterste med store variasjoner i klima. Dersom kornet blir utsatt for mye regn i siste fase, vil kornet forberede seg til å spire igjen, og det vil være et økt enzymaktivitete som frigjør både smak og aroma. Vaffelmel er er et mel som ikke egner seg så godt til brødbakst, men som er desto bedre egnet til flatbrød, læms og ikke minst vaffelkak.

Del denne siden

Innholdet kommer fra produsenten. Vi tar forbehold om skrivefeil.

Gullimunns bønder opplever at kornet kan få svært store utslag av sesongens værforhold. Vi kan få helt ekstreme variasjoner både i smak, aroma og i bakekvaliteter. Gullimunn tester alle årganger grundig før de går ut i salg, og alle årgangene får sine bruksområder. 2016 årgangen var den første i vår tid som fikk svært lave falltall, og som med ordinær tankegang skulle brukes som för, men da vi prøvde ut melet på andre bruksformer ble vi slått av de fantastiske smakskarakterene melet bød på. 2017 lanserte vi vaffelmelet for første gang og i 2018 fikk vi prisen som beste økologiske produkt på Trøndersk matfestival, og det er en slager hos kundene våre. Den høye enzymaktiviteten gir en helt naturlig sødme som bidrar til at du kan redusere sukkermengden i vaffelrøra di.

Korn- og Bakevarer // Trøndelag
SF--9.jpg
Gullimunn AS

5 gårder i Trøndelag har slått seg sammen om å dyrke, male og selge økologisk urkorn – gamle kornsorter med uovertruffen kvalitet og næringsverdi. Vi prøvebaker hvert år på årets avling og kan gi baketips om ønskelig. I 2017 fikk vi pris for årets økologiske produkt for vår lokale Emmer, og samme pris fikk vi utdelt for vaffelmelet i 2018. Vår opprinnelse var på Innherred, men i løpet av 2021 dekker vi store deler av Trøndelag. Mer informasjon om oss finner du på; www.gullimunn.no

Flere produkter fra Gullimunn AS