Spesialitet
Bortistu Gjestegard

Bassturøkt lammelår, utbeinet og surret

Vi produserer vår spesialitet bassturøkte lammelår, som finnes i variantene klassisk med ben, og en variant utbenet, marinert og ferdig surret. Begge er klar for steking ved salg til forbruker eller til eget bruk i restaurant.

Del denne siden

Innholdet kommer fra produsenten. Vi tar forbehold om skrivefeil.

Våre bassturøkte lammelår er lettsaltet og røkt med einer i Bortistus gamle røk-basstu. Dette særegne huset er fra ca 1850. Leif Helmersen har utviklet ideen og fremgangsmåten for å røyke lammelår i bassto, der de tidligere tørket malt til maltølbrygging. Håndtverksprosessen har vært møysommelig for å oppnå en balansert mild og unik røksmak, aroma og mørhet. Etter salting og røyking blir lammelårene utbeinet. Så smøres et tynt lag med olje som inneholder litt hvitløk og urter. Så surres lammelåret, vakumeres og enten selges som kjølevare eller fryses og selges senere som frysevare. Utbeinet surret er den varianten som benyttes i restauranten da den er veldig praktisk da det er rent kjøtt som skjæres og monteres som tallerkenrett. For salg har vi to varianter av dette, hele låret som gir 2 kg kjøtt, samt biter på 1 kilo. Vi deler et helt lår i to.

Kjøtt // Trøndelag
Bortistu-Gjestegard-Bassturokt-lammelar-MM-07285_500- Foto_Lisa_Westgaard (2).jpg
Bortistu Gjestegard

Vi produserer vår spesialitet bassturøkte lammelår, som finnes i variantene med ben, ferdig stekt i biter, og utbenet og ferdig surret klar for steking.