

Honningglasert fenalår
Fenalår med smak av honning – og på den gode gamle måten. Utvalgte lammelår gjennomgår en tradisjonstro prosess med honningglasering, tørr- og lakesalting, krydring og trimming til tørking i havgapet. Honningen gir kjøttet en fyldig og balansert smak.
Våre fineste lammelår gnies inn med norsk honning og legges i grovsalt i et skråstilt kar med åpen spuns. Etter som saltet trekker inn i låret, kommer vannløselige proteiner og smaksstoffer ut. Dette bruker vi til å vanne låret ut før det henges til tørk i vårt tørkeri i Grøtfjorden. Her henger det mørkt og luftig i ren havluft inntil det har fått rundt 2/3 av rå vekt. I 2017 ble Fenalåret vårt tildelt NM-Gull og i 2019 ble det kåret til Norgesmester. I tillegg har fenalåret også spesialitetsmerket.


Aron Mat
Vi produserer Spesialitet-merkede produkter som honningglasert fenalår, lammerull, sylte, okserull, spekenakke, tørrsaltet bacon og pinnekjøtt. Mange produkter er også prisbelønte, som for eksempel fenalår og modnet bacon i bit (Gull NM 2016). Samtidig som vi produserer skinke, spekepølser og noen sesongprodukter.