am_logo.jpg
Spesialitet
Aron Mat

Honningglasert fenalår

Fenalår med smak av honning – og på den gode gamle måten. Utvalgte lammelår gjennomgår en tradisjonstro prosess med honningglasering, tørr- og lakesalting, krydring og trimming til tørking i havgapet. Honningen gir kjøttet en fyldig og balansert smak.

Del denne siden

Innholdet kommer fra produsenten. Vi tar forbehold om skrivefeil.

Våre fineste lammelår gnies inn med norsk honning og legges i grovsalt i et skråstilt kar med åpen spuns. Etter som saltet trekker inn i låret, kommer vannløselige proteiner og smaksstoffer ut. Dette bruker vi til å vanne låret ut før det henges til tørk i vårt tørkeri i Grøtfjorden. Her henger det mørkt og luftig i ren havluft inntil det har fått rundt 2/3 av rå vekt. Fenalåret vårt har i flere år fått NM-Gull (senest 2017) og er tildelt Spesialitetsmerket.

Kjøtt // Troms
Aron Mat julesylte spesialitet
am_logo.jpg
Aron Mat

Vi produserer Spesialitet-merkede produkter som honningglasert fenalår, lammerull, sylte, okserull, spekenakke, tørrsaltet bacon og pinnekjøtt. Mange produkter er også prisbelønte, som for eksempel fenalår og modnet bacon i bit (Gull NM 2016). Samtidig som vi produserer skinke, spekepølser og noen sesongprodukter.