Geiter på beite hos Lega #lokalmatsommer

Vestfold og Telemark

En matreise verdt! #lokalmatsommer

Lokalmatsommer i Vestfold og Telemark

Vestfold og Telemark har fantastiske lokale mat- og drikkeprodusenter. Her er fire tips til hva du skal smake på og hvor du finner det:

  1. Lega gardsysteri og bakeri
  2. Skreppa heimlaga flatbrød
  3. Nyhuus Gard
  4. Godt og hjemmelaget lefsebakeri
Lega gardsysteri geitost

Lega Gardsysteri

Ost og bakst i særklasse!

Geiter fra Lega på beite

I Raundalen i Telemark kan du svinge innom Lega gardsysteri og bakeri.  

Av melka fra gårdens geiter ystes det ost og lages smør og mye mer.

I bakeriet bakes det kanskje Norges beste pizzabunn, knekkebrød og kling.

Geitene er på stølen om sommeren, men legg turen innom så får du garantert smaken av Telemark!

Du finner de her!

 

Lefser fra Skreppa

Skreppa

Heimebaka flatbrød, kling-lefse, og anna type takkebakst

Skreppa

I skisportens vugge, Morgedal, ligger Skreppa .

Her har tre ildsjeler satset på heimbaka flatbrød og kling.

De fanger smaken av Telemark og opprettholder gamle bakstetradisjoner.

Virkelig  norsk mathåndtverk på sitt beste.

Sving innom Skimuseet i Morgedal, og smak på noen av produktene fra Skreppa i kefeen!

 

Nyhuss gard eplemost

Nyhuus Gard

Sommeren i et glass!

Nyhuus gard

Nyhuus Gard har de dyrket epler siden 1920. 

Her dyrkes det Summerred, Discovery, Katja, Gul og Rød Gravenstein, Åkerø, Aroma, Rubinstep og Elstar.

Av eplene lages det eplemost i særklasse og mange andre produkter.

Stikk innom og smak på sommeren i et glass! 

Gardsbutikken er åpen hver dag hele året, fra kl. 08 - 18. 

Godt og hjemmelaget mandelpotetlefse

Godt og hjemmelaget

Lefser bakt på tradisjon

Godt og hjemmelaget konfektlefse

Godt og hjemmelaget lefsebakeri holder til I Holmestrand.

Her baker de lefser på den gamle metoden, med håndkjevling.

Mandelpotetlefse og Konfetlefse har begge blitt hedret med Spesialitet for sin helt unike smak og kvalitet.

Ta deg tid til å smake på en tradisjon!

Her er oversikt over utsalgsteder og de kan også bestilles.

Epler fra Nyhuus Gard

Norge har to merkeordninger som viser vei til utsøkt lokalmat.

Se etter merkene når du reiser rundt i Norge og kjøper lokalmat.

Da vet du at du får en smaksopplevelse i særklasse! 

#lokalmatsommer