varmrøkt makrell fra reinhartsen er merket med spesialitet - merket for lokalmat i særklasse
Spesialitet

Varmrøkt makrell fra Reinhartsen servert på omelett med brent purre

Finnes det noe mer sørlands enn røkt makrell? Den tradisjonsrike familiebedrifta Reinhartsen legger prestisje i å gjøre sin varmrøkte makrell så saftig som mulig - og her er spennende tips til hvordan du kan bruke den!

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

Makrell er rene nasjonalfisken i våre sørlige kyststrøk. Det blir liksom ikke ordentlig vår før "makrellen e´ komen!". Makrell steikes og røykes og nytes fra vår til sein høst. 

Den tradisjonsrike familiebedrifta Reinhartsen, som blant annet har butikk på den populære Fiskebrygga i Kristiansand, legger mye kjærlighet i sin varmrøkte makrell.

Som sjefen sjøl, fiskehandler Reidar Fredriksen, sier: "Makrellen har jo en egen plass i et fiskehandlerhjerte på sørlandet". 

For å få den røkte makrellen ekstra saftig, bruker Reinhartsen fet høstmakrell, gjerne fisket så seint som i oktober. 

Makrellen tørrsaltes, og blir deretter røyket med bøkeflis etter Reinhartsens egenutviklede oppskrift. Fisken kaldrøykes en runde før den varmrøykes, dette for å lukke porer i fisken og beholde saftighet i kjøttet. 

Fristet? Her er tips til oppskrift: 

Ingredienser og framgangsmåte:

Du trenger: 

2 pk Reinhartsen varmrøkt makrell

6 - 8 økologiske egg fra Holte Gård

1 dl melk

Havsnø salt

Pepper

4 - 8 purrer

Rapsolje til steking

 

Til topping trenger du: 

Ørretrogn

Røros Rømme

Frisk gressløk, gjerne med blomst

Frisk dill

 

Tilberedningsmåte:

Sett ovnen på 250 grader

Skjær varmrøkt makrell i biter.

Rens purren, del de i to på langs. Legg i ildfast form med snittsiden opp.  

Hell over olje og krydre med salt og pepper.

Skru ovnen over på grill og stek purrene i ca. 5 minutter.

De skal bli litt brent i kantene.

Ta ut formen og skru ovnen ned til 180 grader, med over og undervarme.

Visp sammen egg, melk, salt og pepper.

Hell eggeblandingen over purrene og stek i ca. 10 minutter.

Når omeletten er avkjølt, anrett med rømme, makrell, rogn og dryss på urter.

Server med grovt brød eller knekkebrød.

 

Vel bekomme!