Spesialitet

Spekemat med lange tradisjoner

Å lage god spekemat er et håndverk som krever lang erfaring. Tind Spekevarer ble etablert i 2005, men historien på Stranda går tilbake til 1884 med produksjon av spekepølse. I dag selges Tinds produkter i de fleste større dagligvarekjeder.

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

Du har sikkert sett spekematpakkene. Spekemat med bilder fra Sunnmørsalpene og lekkert pakket inn i god design. Tind er kjent for å ha satset mye på design, men spekematen bygger på gamle tradisjoner. I 2016 ble Tind Spekevarer kjøpt opp av Grilstad, og Tind ble beholdt som merkenavn.
− Spekematproduksjonen har lange tradisjoner her på Stranda. Familien Ringstad startet spekemateventyret allerede i 1884. Tind Spekevarer brukte faktisk i oppstarten de samme lokalene som Ringstad Pølsefabrikk brukte fra 1947, forteller Rune Lødøen, som var med på oppstarten og som nå er salgssjef i Grilstad.
jan_rune_tind2
Jan Pedersen og Rune Lødøen har begge vært med fra starten med Tind Spekevarer.

Lite salt – mer smak

Tind har alltid hatt fokus på lite salt i produktene sine. De ønsker heller å fremheve særegenheter og den gode smaken.

- Vi bruker så lite salt som er mulig, og resultatet er åpenbart. Langsom modning gir mer smak av kjøttet og mindre saltsmak. Er det lammelår man spiser, så skal det smake lammelår, fortsetter Lødøen.

Produktene fra Tind går i smaksretning både mot det tradisjonelle norske og mot krydrede utenlandske produkter. Hele åtte produkter er merket med Spesialitet.

Hvor mye spekemat trenger du til fest? Her finner du gode tips når du skal invitere på spekemat.

− Våre produkter fremstår som autentiske og håndlagede. Hemmeligheten vår er lang erfaring, kunnskap og ikke minst; tid. Det er klart det er stas med så mange produkter med Spesialitet-merket, avslutter Lødøen.

Spesialitet er din veiviser til lokalmat i særklasse. Les mer om Tind sine produkter med Spesialitet-merket