Spesialitet

Sommermat: Varmrøkt makrell fra Reinhartsen

"Makrellen e´ komen!" blir det gjerne sagt på Sørlandet når årets første makrell fiskes opp. Den har nærmest heltestatus i sørlige kyststrøk, og det ligger lange tradisjoner og ekte håndverk bak varmrøkt makrell fra Reinhartsen.

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

Reinhartsen har solid fagkunnskap, yrkesstolthet og tre generasjoners erfaring i sekken. Makrellen tørrsaltes, og blir deretter røyket med bøkeflis etter Reinhartsens egenutviklede oppskrift. Dette gir fisken saftig konsistens og behagelig, elegant røyksmak. Med andre ord; ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Alle produkter med Spesialitet er utvalgt av en matfaglig jury. Som smaker seg frem til hvilke lokal mat- og drikkeprodukter som skal få lov å få sine produkter inn i merkeordningen. Bare de beste i sin kategori kan sette Spesialitet på pakken. For når du ser Spesialitet på etiketten så skal du vite at dette er et lokalt mat- eller drikkeprodukt i særklasse.

− Makrell er nydelig sommermat
Reinhartsen varmrøkt makrell
Dette trenger du for å lage varmrøkt makrell på omelett. Foto: Lisa Westgård

Det du trenger og det du gjør

For denne retten trenger du:

Til topping:

  • Ørretrogn
  • Røros Rømme
  • Frisk gressløk, gjerne med blomst
  • Frisk dill

Tilberedningsmåte:

  • Sett ovnen på 250 grader
  • Skjær varmrøkt makrell i biter.
  • Rens purren, del de i to på langs. Legg i ildfast form med snittsiden opp.  
  • Hell over olje og krydre med salt og pepper.
  • Skru ovnen over på grill og stek purrene i ca. 5 minutter. De skal bli litt brent i kantene.
  • Ta ut formen og skru ovnen ned til 180 grader, med over og undervarme.
  • Visp sammen egg, melk, salt og pepper.
  • Hell eggeblandingen over purrene og stek i ca. 10 minutter.

Når omeletten er avkjølt, anrett med rømme, makrell, rogn og dryss på urter.

Server med grovt brød eller knekkebrød.

Vel bekomme og god sommer!

Varmrøkt makrell fra Sørlandet
Nydelig sommer mat med varmrøkt makrell. Foto: Lisa Westgård