Spesialitet er en offisiell merkeordning for lokalmat og drikke som Stiftelsen Matmerk står bak. En matfaglig jury velger ut hvilke produkter som er gode nok til å få merket.
I Smakslandet sesong 3 på Matkanalen har jurymedlem og matentusiast Oda Christensen boltret seg i lokalmat- og drikke i særklasse. Oda har drevet restaurant, og vært matfaglig rådgiver i både MatPrat og Tine. Du finner henne på Instagram som "Grillpiken". For Spesialitet har hun laget to oppskrifter til hvert program i Smakslandet for å virkelig vise hvilke unike smaker disse produktene har.
Svanøy Røykeri er ei lita familiebedrift med tre generasjonar kvinner i Sogn- og fjordane. Porsmarinert laks fra Svanøy er et produkt der håndtverk står i høysete. Mild, ren, balansert smak og en fantastisk konsistens. Ingenting er tilfeldig, og du kan smake kjærligheten til laksen. Oda lager "Porsmarinert laks med råmarinerte rotgrønnsaker" og gir oss en ekstra oppskrift på "Minitartar."
Velbekomme!