Rakett
Nyttårsaften er timene i året vi både kan være takknemlige for året som har gått og forventningsfulle for året som kommer. Nå er sannsynligvis ikke 2020 året vi tenker på med takknemlighet, om det ikke er takknemlighet for at det er over. Desto større forventninger til at 2021 bringer oss gode nyheter. Da kan vi feire forventningene med gode munnfuller av spesialiteter!
Spekeskinke og ost

Ostebiter med spekeskinke og multer

4 stk (som forrett til 1 person)

Du trenger:

2 store skiver Tronfjell spekeskinke fra Gilde, eller 4 skiver Umberto spekeskinke fra Mydland

50 gram Jørns brie fra Ostegården

2 ts multesyltetøy fra Molta AS, eller noen hele multer.

1 ss flytende honning eller lys sirup

Slik gjør du:
1. Del osten i fire biter

2. Del eventuelt skinke, slik at du har fire biter, som surres rundt hver ostebit.

3. Ha honning over vannbad, slik at du smelter honningen litt flytende. 

3. Sett hver skinkerullede ostebit på hver sin gaffel. Dryss over multer (eller klatter med syltetøy) og ringle over med honning.

Ostechips med røkelaks og fenalår

Ostechips med Røros rømme 

(til 4)

Du trenger:
80 gram Alpeost

1 dl Røros rømme

2 skiver røkelaks fra Troll

2 skiver fenalår fra Aron mat

Slik gjør du:

1. Varm ovnen til 180 °C.
2. Riv ost på grovt på et rivjern. Legg små hauger av den revne osten på et bakepapir på et stekebrett.
3. Stek i cirka ti minutter til osten er gyllen.
4. Avkjøl på rist, og anrett chipsen med en liten klatt med rømme, strimlet røkelaks eller fenalår. Pynt gjerne med friske urter. Serveres straks. Chipsen blir litt bløt, om det blir stående for lenge med rømme på.

Fritert Balsfjord

Fritert Balsfjord

300 gram Balsfjord ost
1 egg
1 dl hvetemel
2 dl panko
6 dl rapsolje til fritering
2 dl plommekompott

Slik gjør du det:

1. Del osten i staver. Pisk egg og ha det over i en bolle. Ha mel i en annen bolle og panko i en tredje bolle. Vend stavene først i mel. Så vender du stavene i eggblandingen, og til slutt i panko.

2. Varm oljen til 175 grader i en stor gryte. Bruk gjerne et friteringstermometer. Sjekk om oljen er varm nok ved å dyppe en tresleiv ned i oljen. Det skal bruse og boble i oljen når den er varm nok.

3. Legg ostepinnene forsiktig ned i oljen en og en av gangen. Ikke friter for mange av gangen. Snu litt rundt på dem så de blir jevnt fritert, ca 2-3 minutter. Legg dem over på tørkepapir for å renne av seg et par minutter før servering. Server med plommekompott.

iskrem

Og skulle du lure på hva du skal ha til dessert? 

Spesialitetsmerket har nydelige iskremer i flere varianter. 
Hva med karamellis fra Reins Kloster, eller is med skjenning fra Gangstad

Eplemost

Tips til noe godt i glasset? Sjekk disse!

Da er det bare for oss å ønske dere alle et riktig godt og smakfullt nytt år!