Nyt-Norge-honningproduksjon-MM-04571-844x476
Spesialitet

Slik lages ekte vikingmjød

Ægir bryggeri lager ikke bare øl, men også vikingdrikken mjød. Lurer du på hvordan de lager den?

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

Øl lages, som du sikkert vet, av malt. Mjød derimot lages av honning. Heidrun Vikingmjød er laget av 100% norsk lynghonning, vann og gjær. Lynghonning og vann varmes opp til maks 70 grader for å beholde honningens komplekse aroma. Honningvannet tilsettes deretter bryggeriets ølgjærstamme og står til gjæring i seks måneder med jevnlig tilsetting av gjær underveis.

Mjød var vikingenes og deres guders selvskrevne festdrikk, som navnet Heidrun henviser til. Heidrun var nemlig en geit som beitet på taket på Valhall i norrøn mytologi. I stedet for melk hadde hun mjød i juret. -Vi er et vikinginspirert bryggeri, så vi måtte jo bare lage mjød, sier gründer av Ægir Bryggeri, Evan W. Lewis. – Vi ville lage mjøden så ekte som mulig, og bruker derfor kun norsk lynghonning.

 

Evan og Aud flyttet fra USA til Flåm i 2004. Med seg på lasset hadde de en drøm om å starte et håndverksbryggeri. De lot seg inspirere av vikingene og den norrøne mytologien, og startet Ægir Bryggeri.

Heidrun mjød ble i fjor tildelt Spesialitet-merket for sin unike smak. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim.

Heidrun vikingmjød har en utviklet, sødmefull smak med preg av lynghonning, blomst og krydder, og en fin friskhet i ettersmaken. Du finner den i polets bestillingsutvalg.