Slegge med bakte rotgrønnsaker

Jovisst kan spekepølse bli middag! Sjekk ut denne oppskriften på Slegge med bakte rotgrønnsaker!

Slegge fra Ask gård

Dette trenger du:

  • 200 g Slegge spekepølse fra Ask gård
  • 4 stk gulrot
  • 4 stk persillerot
  • 4 stk jordskokk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts salt
  • 2 ts sitronsaft
  • 4 ss pinjekjerner
Slegge med rotgrønnsaker

Slik gjør du det:

1. Rist pinjekjerner gylne i en tørr og varm stekepanne. Hell pinjekjernene i en skål, og ta vare på dem til senere.

2. Skjær halve spekepølsen i skiver, og stek dem sprø på middels varme i en stekepanne med litt rapsolje. Legg de ferdig stekte skivene over på litt kjøkkenpapir.

3. Skrell grønnsakene, og del dem i passende biter. Ha grønnsaksbitene i en ildfast form, sammen med hvitløk, rapsolje, salt og sitronsaft.

4. Sett formen med grønnsakene inn i stekeovnen på 180 – 200 grader varmluft. Stekes i ca en halvtime til grønnsakene er møre.

5. Skjær opp resten av Slegge spekepølse. Legg på både de steke og de ustekte skivene med spekepølse. Dryss over pinjekjerner og gjerne litt friske urter som oregano.

6. Server retten lun.

Spekepølser fra Ask Gård

På Ask Gård i Nordmarka lager de spekemat inspirert av italiensk håndverk.

At livet går litt tregere, at spekepølsen får modne en ekstra måned, ja det er kanskje noe av grunnen til den gode smaken. Samarbeidet direkte med bonden sørger for unik dyrevelferd, bærekraftig produksjon og råvarer i verdensklasse.

På Ask er økologi en selvfølge, og de bruker ingen kunstige tilsetningsstoffer - bare kjøtt, fett og urter. Sånt blir det god spekemat av, og særlig de gode spekepølsene!

Spesialitetsmerket
Alle produkter med Spesialitet er utvalgt av en matfaglig jury. Juryen smaker seg frem til hvilke lokale mat- og drikkeprodukter som skal få lov å få sine produkter inn i merkeordningen. Bare de beste i sin kategori kan sette Spesialitet på pakken. Når du ser Spesialitet på etiketten så skal du vite at dette er et lokalt mat- eller drikkeprodukt i særklasse. Hvordan de jobber kan du lese mer om her.