Spesialitet

Rømmepizza med laks

Pimpe opp fredagspizzaen, med litt laks? Det går helt fint! Og ekstra godt blir det med en Porsmarinert laks fra Svanøy Røykeri As på en hvit saus med rømme fra Rørosmeieriet. Lokalmat i særklasse gir en pizza utenom det vanlige.

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

Se for deg dette: 

Porsmarinerte einerrøykte laksen fra Svanøy Røykeri AS er fantastisk på en seng av edel-løk fra Holm gård og rømme fra Rørosmeieriet. Det hele er toppet på en bunn basert på steinmalt hvetemel fra Kvelde Mølle. Her får du en pizza som er tryllet frem av de beste lokale råvarene. Spesialet nok og med en særegen historie og fortelle om hvert produket og hver produsent.

Alle produkter med Spesialitet er utvalgt av en matfaglig matjury. Som smaker seg frem til hvilke lokal mat- og drikkeprodukter som skal få lov å få sine produkter inn i merkeordningen. Og bare de beste i sin kategori kommer med.

For når du ser Spesialitet på etiketten så skal du vite at dette er et lokalt mat- eller drikkeprodukt i særklasse.

− Spesialitet = lokalmat i særklasse
Rømmepizza med laks
Ingredienser til Rømmepizza med porsmarinert laks. Foto: Lisa Westgård

Det du trenger og det du gjør

Pizzadeig

  • ca. 1 kg Kvelde mølle Steinmalt hvetemel 
  • 6 dl lunkent vann
  • 5 ss rapsolje
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ts Havsnø havsalt

 Tilberedningsmåte

Begynn med å blande alle de tørre ingrediensene. Varm vannet til det har en temperatur på ca. 37 grader. Tilsett deretter oljen. Hell dette i de tørre ingrediensene. Kna dette til en smidig deig. La den heve i ca. 30 minutter, til den har dobbel størrelse. 

Rømmesaus

  • 2 bokser Rørosrømme
  • 3 hvitløksfedd
  • 1/2 ts Havsnø havsalt
  • 0,25 dl rapsolje
  • 1/4 ts pepper

Bland alle ingrediensene, og sett kaldt mens du tilbereder resten. 

Fyll

  • 240 gr Porsmarinert einerrøykt laks fra Svanøy Røykeri AS
  • 1 pk dill
  • 2 røde edel-løk fra Holm gård

Tilberedningsmåte

Skjør løken i ringer. Når deigen har hevet ferdig, knar du den i ca. 5 minutter, før du skjærer den i fire like store deler. Kna ut deigen til en pizza, fordel rømmesausen på pizzaene, og ledd på løken og dill. Sek pizzaene på 240 grader i ca. 10 mintter. Server med den Porsmarinerte Einerrøykte laksen og frisk dill. 

 

Rømmepizza med laks
Pizza med Rørosrømme og porsmarinert Svanøylaks. Foto: Lisa Westgård