Ridderosten produseres hos Tine Meieriet i vakre Tresfjord.

Ridderost på fat. Foto: Stiftelsen Matmerk.

Ridderosten har vært produsert i Tresfjord siden 1969, og har vært på markedet i hele landet siden 1970. Ridderosten feirer derfor 50 år i år!

  • Ridderosten produseres på lokal melk fra Vestnes og Rauma kommune. 
  • Ridderosten er en kittmodnet ost. Det vil si at osten under modningsprosessen blir påført en bakteriekultur som modner osten fra utsiden til innsiden. 
  • Tine Meieriet Tresfjord har 22 ansatte og er en hjørnesteinsbedrift i Tresfjord. 
Ridderost til modning. Foto: Stiftelsen Matmerk.

Ostehviskerne i Tresfjord

Alle ostene snus minst to ganger for hånd for å oppnå et jevnt kittlag. Osten snus og hviskes for hånd for å oppnå den beste ferdige osten. Det er altså ostehviskerne i Tresfjord som står bak den fantastiske Ridderosten! 
Ridderost i produksjon. Foto: Stiftelsen Matmerk.

Ridderost til folket!

Vi er så heldige at Ridderosten er tilgjengelig i hele Norge så det er ingen grunn til å kjøpe utenlandsk, kittmodnet ost! De fleste har nok sett den velkjente trekanten - selve bildet på hverdagsluksus! 
Ridder Classic. Foto: Stiftelsen Matmerk.

Ridder Classic

Vi vil også gjerne slå et slag for Ridder Classic som du finner i ostedisken! Den pakkes slik at prosessen med kittmodning fortsetter som gir osten større kompleksitet. Let etter Ridder Classic når du vil ha en skjult, norsk osteperle. 
Tresfjord. Foto: Stiftelsen Matmerk.

Gratulerer til Ridderosten med 50 år! En Spesialitetsmerket ost i særklasse.