Spesialitet

Rabarbraterte med Bamsrudlåven vaniljeis

Har du lyst til å by gjester på en dessert utenom det vanlige? Prøv en syrlig, frisk rabarbraterte med gårdsis fra Bamsrudlåven og sprø havrecrunch fra Den sorte havre.

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

Rabarbra er norsk sommer på sitt beste. Denne lange paien er genial til rabarbra! 

Serverer du den med is fra Bamsrudlåven  så har du virkelig en dessert utenom det vanlige.  For å virkelig toppe det hele har du på en crunchy topping laget av steel cut havregryn fra Den sorte havre og en klype chili - høres ikke det fantastisk godt ut? 

Alle produkter med Spesialitet er utvalgt av en matfaglig jury. Som smaker seg frem til hvilke lokal mat- og drikkeprodukter som skal få lov å få sine produkter inn i merkeordningen. Bare de beste i sin kategori kan sette Spesialitet på pakken. For når du ser Spesialitet på etiketten så skal du vite at dette er et lokalt mat- eller drikkeprodukt i særklasse.

− Se etter Spesialitet i butikken, da får du lokalmat i særklasse!
Rabarbraterte ingredienser og oppskrift
Alt du trenger for å lage rabarbraterte. Foto: Lisa Westgård/Matmerk

Det du trenger og det du gjør

Tertedeig

Slik gjør du:

Bland sammen mel og salt. Deretter smuldrer du smøret inn i blandingen. Når dette er gjort og smøret er blandet godt inn i melet, tilsetter du egg og sukker. Kna det sammen til en fin og glatt deig, men pass på at du ikke knar for lenge, da dette kan gjøre deigen kornete og vanskelig å jobbe med. Pakk deigen inn i plastfolie e.l, og legg kaldt i ca. 1 time. 

Havrecrunch

Bland alle ingrediensene til en smuldredeig. Fordel deretter blandingen utover et bakepapir og stek i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter, eller til en gyllenbrun farge. 

Tertefyll

  • 600 gr rabarbra
  • 2 dl sukker
  • 2 - 3 ss potetmel
  • 1 ts kanel

Slik gjør du:

Rens rabarbraen, og del den i store nok biter. Bland deretter sukker, potetmel og kanel. Ta ut paideigen, og kjevl den ut til ønsket størrelse, og legg på stekeplate (kan fint bruke paiform, eller annen form etter eget ønske). Legg rabarbaren utover deigen, i ønsket mønster, og fordel deretter sukkerblandingen over. La noen centimeter være igjen på kanten. Brett deretter disse over rabarbrafyllet, og stek i ovnen i ca. 30 minutter på 225 grader. 

Server med is og strø havrecrunch over til slutt. Velbekomme!

 

Rabarbraterte med gårdsis fra Bamsrudlåven og topping lagd på steel cut havre fra Den Sorte Havre
Rabarbaaterte servert med is fra Bamsrudlåven. Foto: Lisa Westgård/Matmerk