Spesialitet

Pultostpinner med Pultost Løiten

Hva med en utradisjonell vri på en svært tradisjonsrik innlandsost?

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

Pultosten er svært rik på proteiner. Den kornete ostemassen er tilsatt karve, og har en skarp og fyldig smak.

Til denne oppskriften trenger du:

Pultostpinner med Pultost Løiten
Pultost er en norsk urost. Foto: Lisa Westgård/Matmerk

Slik gjør du det

Sett ovnen på 230 grader

  • Bland de tørre ingrediensen.
  • Ha gjæren i det tempererte vannet, ca 38 grader, og rør.
  • Kna smøret i det tørre.
  • Hell tilslutt gjærblandingen i mel og smør blandingen. Rør deigen godt sammen og la den elte i  maskin i 5 minutter (kna for hånd i 10 minutter). 
  • Sett deigen til heving i 40 minutter.
  • Mens deigen hever, rør smøret og tilsett 2 ss pultost.
  • Grovhakk urter.
  • Kna deigen godt før du kjevler den ut i en firkant.
  • Smør utover smørblandingen, dryss pultost og urter.
  • Brett leiven en gang. Skjær i strimler og vri til pinner.
  • Legg pinnene på smurt plate eller bakepapir.
  • Etterhev i 20 - 25 minutter.
  • Pensle pinnene med egg, dryss på urter og pultost.
  • Stek på 230 grader i 10 - 15 minutter.

Dryss på friske urter før servering.

Server med Eple og Granskuddgelé fra Røyland gård.

 

Vel bekomme!

− Pultost Løiten er en smørbar, modnet pultost smaksatt med karve og salt . Den har en modnet ostearoma.
Pultostpinner med Pultost Løiten
Pultostpinner lagd med pultost fra Løiten. Foto Lisa Westgård/Matmerk