RørosOst med karve og nellik fikk Spesialitet-merke på Røros
Spesialitet

Nøkkelost fra Røros tildelt Spesialitet-merket

- Vi er veldig stolte over å bli tildelt nok et Spesialitet-merke. Det er alltid moro når det arbeidet vi legger ned i produksjonen blir anerkjent, sa en godt fornøyd Ingulf Galåen da RørosOst Nøkkelost med nellik og karve fikk sitt merke på Rørosmartnan.

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

- Jeg har i dag gleden av å dele ut Spesialitet-merket til noen ekte ildsjeler i bransjen som har vært en sentral brikke i etableringen av Røros som en lokalmatdestinasjon. Galåvolden Gård har klart å få 22 av sine produkter gjennom Spesialitet-juryens nåløye, og er dermed den produsenten med aller flest godkjente Spesialitet-produkter, sa landbruks- og matminister Jon Georg Dale da han sto for overrekkelsen på Røros.
RørosOst med karve og nellik fikk Spesialitet-merke på Røros
RørosOst Nøkkelost med nellik og karve. Foto: Lisa Westgaard

Trøndersk kvalitet

- Nøkkelosten er produsert på melk fra egen samdrift og karven kommer fra Inderøy, forteller Galåen.

− Vi forsøkte å bruke importert karve i begynnelsen, men fant fort ut at karve fra Inderøy gav en mye bedre smak. Kvalitet er viktigere enn pris!

Galåvolden Gård fikk sitt første Spesialitet-merke i 2003, og har siden da blitt tildelt merker for ulike oster, is og Røroskake. Melk og egg fra egen gård blir benyttet i produksjonen.

Tildelt av uavhengig fagjury

Spesialitet-merket er et offisielt informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury som smaker, lukter og drøfter seg gjennom produktene som ønsker å bruke merket. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet, smak, oppskrift og historie. Langt fra alle produkter godkjennes av juryen, som ledes av Lars Sponheim.