Avdem Gardsysteri er en skikkelig familiebedrift. Her er alle som en mer eller mindre involvert i ysterivirksomheten.
- Det er noe spesielt å jobbe så tett på familien sin, både på godt og vondt. Vi har jo en sterkere relasjon enn vanlige ansatte, og vi strekker oss kanskje litt lengre for hverandre. Det går fint fordi vi er et godt team, men det kan også bli nok ost til tider. Det går mye i ysteri-prat rundt middagsbordet, og det er enkelt å havne i en boble der verden bare handler om ost og lokalmat. Da gjelder det å heve blikket litt, spesielt når vi har gjester,» ler Anna.
Den handlekraftige 27-åringen har tilbragt mange timer i ysteriet.
- Jeg var 14 år da vi bygde ysteriet, og nesten hver eneste sommer ble brukt på å yste ost. Det var etterhvert interessen for salgsarbeidet som fristet meg mest. Veien gikk videre til økonomistudier, og da jeg nærmet meg slutten stod det tilfeldigvis en gammel landhandel fra 1938 ledig. Da var liv laga, forteller Anna engasjert.
En julidag i 2015 så Avdemsbue, ysteriets egne gårdsutsalg dagens lys. Sortimentet inneholder, i tillegg til Avdem Gardsysteris egne produkter, lokalmat fra produsenter fra hele Norge.
- Jeg er glad jeg ikke visste hvor mye arbeid som lå bak før jeg begynte, for da hadde nok aldri Avdemsbue blitt en realitet, ler Anna når hun tenker tilbake på de hektiske årene som har gått siden oppstarten.