Spesialitet-fv-tor-henrik-viken-kari-helga-viken-aasta-helland-johan-arnt-hernes844x476-matmerk
Spesialitet

Nå er årets Perlepoteter i butikk!

- Fjorårets poteter ble revet ut av butikken og vi gikk tom flere ganger i løpet av sesongen, forteller potetprodusentene Valberg, Viken og Helland/Hernes i "Frosta i god jord". – Derfor har vi tredoblet produksjonen i år. Nå satser vi på å ha poteter nok til alle!

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

Til krig mot importpotet

I disse dager er de små perlehvite potetene på vei ut i butikk, fra Dovrefjell i sør til Finnmark i nord. Perlepotet er små, skallfaste poteter av sortene Solist og Folva, som gjødsles sparsommelig og får modne langsomt. - Resultatet er små, men modne poteter med masse smak, forteller Frostaprodusentene.
Perlepotet fra Frosta

Småpotet fra Frosta

Målet er å ta opp kampen mot de importerte gourmetpotetene. - Vi så at folk spiste mindre og mindre norsk potet, mens salget av de små importpotetene føk i været, forteller de. – Det er jo synd, når vi kan dyrke så gode poteter selv. Derfor bestemte vi oss for å kaste oss inn i potetkrigen under navnet ”Frosta i god jord”, forteller frostingene. I motsetning til importerte gourmetpoteter, som kan holde seg i månedsvis, er Perlepotet en ferskvare. Dette skyldes at de ikke er gasset med antigromiddel, et middel som er ulovlig å benytte i Norge, men som brukes hyppig i utlandet.
− På sikt håper vi å kunne dyrke flere delikate grønnsaker fra ”Frosta i god jord”. Men nå er det potetsesongen som står for tur, og du kan tro vi har nok å henge fingrene i, smiler trioen lurt.

Godt mottatt

Perlepoteten ble lansert under Oi! Trøndersk matfestival i fjor sommer, med mye oppmerksomhet både fra media og blant festivalgjestene. – Vi hadde aldri drømt om å få en slik mottakelse. Det var helt overveldende. Vi måtte reise hjem underveis i festivalen for å ta opp mer potet, ler de tre parene fra Frosta. Flere av Trondheims beste kokker har snakket varmt om poteten, og satt den på sine menyer. Heder og ære fikk de små perlene også da de tidligere i år mottok Spesialitet-merket for sin unike smak. Suksessen har gitt produsentene blod på tann.

Oppskrifter fra Frukt

TwentyToFortyMinutes
TwentyToFortyMinutes
LessThanTwentyMinutes
TwentyToFortyMinutes
TwentyToFortyMinutes
TwentyToFortyMinutes
TwentyToFortyMinutes
OverSixtyMinutes
TwentyToFortyMinutes