Tom Victor Gausdal og Christine Dancke lager toast med osten Høvding Sverre

Melbatoast med revet Høvding Sverre

Tom Victor Gausdal imponerer Christine Dancke med en luksustoast med osten Høvding Sverre fra Orkladalen Ysteri. Vil du også imponere noen, er det bare å følge denne oppskriften!

Om toast med Høvding Sverre

En toast trenger ikke å være med smeltet ost - den kan også være helt herlig delikat med revet ost! Som denne.

Høvding Sverre

Orkladal ysteri ligger i Råbygda/Gjølme i Orkland kommune i Sør-Trøndelag.

Ysteriet drives av Merethe Landrø med hjelp av Mohammed fra Syria.  Det produseres forskjellige oster, og Høvding Sverre er av dem. Den produseres i tre forskjellige modningsgrader:  Ung, Lagret og XO. Les mer om modning av ost her

Høvding Sverre er en fast kittmodnet ost, som har Spesialitetsmerket i alle tre lagringsgradene!

Høvding Sverre XO, Orkladalen Ysteri

Dette trenger du:

  • 4 tynne skiver surdeigsbrød eller focaccia
  • 1 ss olivenolje
  • 0,25 ts Havsnø-salt
  • 100 gram Høvding Sverre XO
  • 2 dl vellagret sherry (kan byttes ut med balsamico)
Oppskrift på toast med Høvding Sverre

Slik gjør du det:

  1. Ha sherry eller balsamico i en kjele, og la det koke opp på middels varme. La det reduseres til du har en tykkere sirup av væsken. La det kjøles ned.
  2. Skjær brødet i tynne skiver.
  3. Legg skivene av brød på en stekeplate med bakepapir. Ringle over med olivenolje og dryss på litt salt.
  4. Stek brødet på 180 °C i ca åtte minutter, til brødskivene er gylne og sprø. La skivene kjøles ned.
  5. Riv Høvding Sverre-osten fin på et rivjern.
  6. Fordel osten på de fire skivene, og ringle over med sherry/balsamicosirup.
  7. Nytes med en gang!

Fagjuryen for Spesialitet

Alle produkter med Spesialitet er utvalgt av en matfaglig jury. Juryen smaker seg frem til hvilke lokale mat- og drikkeprodukter som skal få lov å få sine produkter inn i merkeordningen. Bare de beste i sin kategori kan sette Spesialitet på pakken. Når du ser Spesialitet på etiketten så skal du vite at dette er et lokalt mat- eller drikkeprodukt i særklasse. Hvordan de jobber kan du lese mer om her.