Tom Victor Gausdal imponerer Christine Dancke med en luksustoast med osten Høvding Sverre fra Orkladalen Ysteri. Vil du også imponere noen, er det bare å følge denne oppskriften!
En toast trenger ikke å være med smeltet ost - den kan også være helt herlig delikat med revet ost! Som denne.
Orkladal ysteri ligger i Råbygda/Gjølme i Orkland kommune i Sør-Trøndelag.
Ysteriet drives av Merethe Landrø med hjelp av Mohammed fra Syria. Det produseres forskjellige oster, og Høvding Sverre er av dem. Den produseres i tre forskjellige modningsgrader: Ung, Lagret og XO. Les mer om modning av ost her.
Høvding Sverre er en fast kittmodnet ost, som har Spesialitetsmerket i alle tre lagringsgradene!
Fagjuryen for Spesialitet
Alle produkter med Spesialitet er utvalgt av en matfaglig jury. Juryen smaker seg frem til hvilke lokale mat- og drikkeprodukter som skal få lov å få sine produkter inn i merkeordningen. Bare de beste i sin kategori kan sette Spesialitet på pakken. Når du ser Spesialitet på etiketten så skal du vite at dette er et lokalt mat- eller drikkeprodukt i særklasse. Hvordan de jobber kan du lese mer om her.