Lyngen reker og spisskål

Når en gourmetkokk som Tom Victor Gausdal skal lage "rekesalat", blir det liksom noe litt med enn vanlig... Karamellisert spisskål med brunet smør og Lyngenreker:

Lyngenreker

Dette trenger du:

  • 1 spisskål, eller en liten hodekål
  • 100 gram Røros smør
  • 2 ss rapsolje til steking
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 boks Lyngenreker
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss finhakket frisk dill
  • 2 ts finrevet pepperrot
Lyngen reker oppskrift

Slik gjør du det:

1. Del opp kålen i båter. Ha båtene i kokende vann i rundt to minutter. Om du bruker hodekål kan de få dobbelt så lang koketid.

2. Ta kålbåtene opp av vannet.

3. Brun smøret i en kjele. Pass på varmen, slik at smøret blir nøttebrunt.

4. Snitt sjalottløk fint.

5. Stek kålbåtene i en stekepanne med rapsolje til kålen får en fin karamellisert overflate på alle sider.

6. Hell laken av rekene.

7. Ha den finsnittede sjalottløken over i det lune brunede smøret, sammen med Lyngenrekene, dill og sitronsaft. Vend det godt sammen, og fordel det over de stekte kålbåtene.

8. Riv pepperrot over ved servering.

 

TIPS: For å holde pepperroten fresh, kan den legges i isvann.

Lyngen reker

Reker fra Lyngenfjord skal ha en frisk smak, en fast og spenstig konsistens og en naturlig rød farge.

Sen vekst i kaldt arktisk vann gir rekene en smak av sødme og en svak saltsmak som er særegen for reker fra Nord-Norge. Lyngenfjord håndpillede reker består av de aller beste rekene fra fjordene i Nord-Norge og Barentshavet.

Rekene pilles for hånd ved fabrikken i Lyngen i Troms. Deretter legges de i en lake som bevarer den naturlige smaken. Dette er reker med stor R!

Lyngenreker på spisskål

Dette er stjernekokken Tom Victor Gausdals oppskrift med Lyngenreker:

Lyngenreker på karamellisert spisskål med brunet smør!

Alle produkter med Spesialitet er utvalgt av en matfaglig jury. Juryen smaker seg frem til hvilke lokale mat- og drikkeprodukter som skal få lov å få sine produkter inn i merkeordningen. Bare de beste i sin kategori kan sette Spesialitet på pakken. Når du ser Spesialitet på etiketten så skal du vite at dette er et lokalt mat- eller drikkeprodukt i særklasse. Hvordan de jobber kan du lese mer om her.