Trøndelag Midt i matfatet

Trøndelag er en av Norges mest spennende matregioner.

 

Skal du hit på ferie er det noen lokale spesialiteter du MÅ få med deg!

Ingen sommer uten iskrem!

På Indre Fosen i Trøndelag finner du Reins Kloster.

 

Der lages det nydelig økologisk iskrem og sorbet. 

Både karamell- og solbærisen har Spesialitet.

 

Reins Kloster produserer også lokalt øl og har utsalg på Leira.

Og så var det osten da...

 

Vet ikke helt hva som skal trekkes frem...flinke folk, fantastiske råvarer eller Dagros?

 

Uansett blir det ost i særklasse!

Orkladal Ysteri

 

Orkladal Ysteri er et gårdsysteri i Orkdal og her lager de Høvding Sverre.

 

Denne osten har tre modningsgrader - Ung, Lagret og XO - og alle har Spesialitet!

 

Besøk gårdsbutikken om du er i nærheten.

Gangstad Gårdysteri

Gangstad Gårdysteri ligger i Inderøy og har holdt på i over 20 år. De var i 1998 landets første autoriserte gårdsysteri for kumelk.

 

De har en rekke oster med Spesialitet og flere medaljer fra oste-vm de siste årene. 

 

Du får kjøpt ost fra Gangstad i Meny og Coop-butikker over hele landet, men er du i nærheten tar du selvfølgelig turen innom gårdsbutikken.

 

Granstubben

Har du foresten prøvd Granstubben?

 

Det er en Rødkittost som skal varmes i steikovn til den blir helt myk og serveres straks med kjeks eller rista brød...milde himmel!

Den gyldne omvei

Og er du først er på Gangstad, så er du allerede på Den gyldne omvei. Her har du en gylden mulighet til å finne flere produkter med Spesialitet.

 

Hva med en tur innom Inderøy Slakteri? Her finner du både Inderøysodd og pølser.

 

Og så avslutter du med en liten tur til Inderøy Brenneri som lager lokal drikke med Spesialitet!

 

 

 

 

Fisk og sjømat med Spesialitetsmerket. Foto: Lisa Westgård/Matmerk

Lokalmat i særklasse

Norge har to merkeordningr som viser vei til utsøkt lokalmat: 

 

Så se etter merkene når du handler mat. Da vet du at du får en smaksopplevelsen er i særklasse! 

God sommer og kjør forsiktig!

#lokalmatsommer