Kjøre mellom Oslo og Trondheim?

Alle skal på Norgesferie og Spesialitet viser deg lokalmaten du bør spise når du kjører gjennom Norge.

 

Spesialitet er det offisiellle informasjonsmerke som tildeles den beste lokalmaten og drikken i Norge.

Gransjøberget Viltkjøkken

Starter du fra sør bør du få med deg Gransjøberget Viltkjøkken litt utenfor Elverum.

 

Med utgangspunkt i egen elg produserer de kjøttpølser og pålegg, karbonader og andre produkter - alt sammen uten kunstige tilsetninger.

 

Produksjonen og gårdsutsalget ligger på gården i Hernes utenfor Elverum

Avdem Gardsysteri i Lesja

Øverst i Gudbrandsdalen finner du Avdem Gardsysteri. 

 

Her produseres det tradisjonsrike oster og meieriprodukter som pultost, prim, gubb, kvitkjuke og smør, i tillegg til Fjelldronning og brunostetypen Huldreost.

 

Les mer om Avdem Gardsysteri

De har til og med laget et eget ostehus hvor du kan nyte mer lokalmat!

Prøv pultost!

Om du kjører Østerdalen eller Gudbrandsdalen så er pultosten godt kjent i begge dalfører.

Pultost er en ost med lange tradisjoner og navnet kommer fra det latinske ordet "pulta", som betyr grøt,.

 

Pultosten er laget av skummet, syrnet melk og krydret med karve. Osten er mager og proteinrik, og har en skarp og fyldig smak og er smørbar og myk..

 

TINE har tre lokale varianter - Lillehammer, Hedemark og Løiten - som du finner i matbutikken. Prøv da vel!

Nyt deg gjennom Røros

Røros har blitt en egen matdestinasjon i toppklassen.

 

Her finner du alt fra spekemat, oster, produkter fra rein, kaker, lefser og et par bryggerier.

Hva med en saftig lammepølse med pinnekjøtt på grillen fra Røroskjøtt?

Her finner du utsalget til Røroskjøtt

Eller en nydelig nøkkelost med nellik fra Galavolden Gård?

Her finner du gårdsutsalget til Galavolden Gård

Men hva er vel mer norsk enn brunosten?

Heidalsosten er selveste "stasosten"! 

 

Fjellbygda Heidal ligger øverst i Gudbrandsdalen ved porten til Jotunheimen og her har de laga ost og smør i over 100 år.

 

Les mer om Heidalsosten

Fisk og sjømat med Spesialitetsmerket. Foto: Lisa Westgård/Matmerk

Lokalmat i særklasse

Norge har to merkeordningr som viser vei til utsøkt lokalmat: 

 

Så se etter merkene når du handler mat. Da vet du at du får en smaksopplevelsen er i særklasse! 

God sommer og kjør forsiktig!

#lokalmatsommer