Spesialitet

Lammepølse med pinnekjøtt

Hør på dette: Lammepølse med pinnekjøtt fra Røroskjøtt, servert på bjørkespyd med rognebærgelé og kreklinggelé. Kan det bli bedre?

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

Noen smakskombinasjoner er geniale. Røroskjøtt sin lammepølse med pinnekjøtt er en slik.  Denne pølsen har en flott blanding av smak og tekstur, den er passe grov, smaker fint av lam og har akkurat så mye pinnekjøtsmak at den skiller seg positivt ut. Nyt den med lekkert tilbehør som i oppskriften under. Eller bare stek den i panna med litt potetmos og en god sennep til. Den fungerer fint på grillen også!
Lammepølse fra Røroskjøtt
Lammepølse med pinnekjøtt fra Røroskjøtt, servert på bjørkespyd med rognebærgelé og kreklinggelé. Foto: Lisa Westgård

Dette trenger du

Her er råvarene du trenger til denne retten:

Grillspyd av lammepølse med pinnekjøtt

Slik gjør du det

Begynn med å rense bjørkekvistene for kvist og bladverk. La kvistene trekke i vann i en time hvis de skulle være tørre.

Tilberedningsmåte:

  • Kutt kålroten i terninger og la de koke i 2-3 minutter i lettsaltet vann. 
  • Del rosenkålen i to, og skjær lammepølsene i biter. Tre rosenkål, lammepølse og den kokte kålroten på kvistene. 
  • Stek spydene i en stekepanne på middels varme. 
  • Dette kan serves med ulikt tilbehør, for eksempel ovnsbakte småpoteter, aioli, rognebærgelé og kreklinggelé.

 

Nydelige spyd med lammepølse med pinnekjøtt. Foto: Lisa Westgård