Spesialitet utdeling gilde gourmet lam Nina Sundqvist
Spesialitet

Lam på høyt nivå

Gilde Gourmet lam har fått Spesialitet-merket for unik smak.

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

Den beste kvaliteten

- Lam av beste kvalitet som du kan følge tilbake til beiteområdet, det er stolt mat på sitt beste. Gilde Gourmet lam har absolutt fortjent Spesialitet-merket for unik smak, sier Nina Sundqvist, direktør i Matmerk.

Serien Gourmet Lam fra Gilde inneholder produkter av lam av høy kvalitet med tydelig opprinnelsesmerking til beiteområder. Kun utvalgte lam, klassifisert etter egne kriterier for kjøttfylde og fettprosent, kan brukes i serien. Lammene har beitet i fjellområdene rundt Hallingskarvet, Trollheimen, Sirdalsheiene og Jostedalsbreen.

Skaper økt matglede

-Dette er lam på høyt nivå på alle måter. Spesialitet-merket kan ikke kjøpes, du må fortjene det. Det må kunne dokumenteres at smaken på matvaren er unik og det er ingen selvfølge selv om råvaren i utgangspunktet er førsteklasses. Disse produktene skaper rett og slett økt matglede rundt bordet, og er verdt å prøve til påskens lammemiddag, sier Sundqvist

-Vi har gjennom mange år arbeidet med å løfte frem denne unike lammeserien og derfor er det svært gledelig at vi nå får denne utmerkelsen fra Matmerk. For oss er Gourmet lam serien det ypperste av lammekjøtt av høy kvalitet, ulike regioner og dyktige produsenter. Vi er svært glade og stolte av denne utmerkelsen, sier Rolf Gjermund Fjeldheim, kategoridirektør i Nortura.
− Vi er svært glade og stolte av denne utmerkelsen

Utsøkt råvare

Matmerks fagutvalg, som ledes av fylkesmann Lars Sponheim, gjør alltid en grundig
vurdering av kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet-merket. Om Gilde Gourmet lam sier de blant annet:

-Dette er en utsøkt råvare, som kommer i mange ulike produktvarianter, og vi er glade for at norske forbrukere får anledning til å smake så bra norsk lam. Siden lammene fryses hele og skjæringen fordeles ut over hele året er dette det nærmeste du kommer norsk ferskt lam til påske.

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.