Spesialitet

Episode 6: Klippfisk fra Dybvik

Over 90 år med klippfiskproduksjon. Tre generasjoners erfaring. Bli med til familiebedrifta Dybvik på Fiskarstrand utenfor Ålesund!

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

Etablert så tidlig som i 1923, må vi trygt kunne kalle Jakob og Johan Dybvik AS for en tradisjonsrik familiebedrift. I lokaler på Fiskarstrand utenfor Ålesund lager de klippfiskprodukter av høy kvalitet i innendørs tørkeanlegg. 

- Klippfisk er havets spekeskinke, sier Jakob Dybvik når Smakslandet kommer på besøk. Han er oppkalt etter bestefar og bedriftens grunnlegger med samme navn.

I episoden får du blant annet vite mer om de produktene fra Dybvik som er tildelt Spesialitet-merket: 

  • Klippfisk Gran Reserva: Ekstra langtidsmodnet klippfisk som er modnet i minimum to år som hel fisk. Deretter sorteres den på nytt og renskjæres slik at loinen (ryggstykket) tas ut og selges som Dybvik Klippfisk Gran Reserva.
  • Klippfisk Loins Extra: Et eksklusivt ryggstykke av klippfisk. Råvaren er norsk torsk som blir modnet og speket etter tradisjonell metode og kunnskap.
  • Klippfisk 3 2 1 Ovn: Renskede stykker av tradisjonell klippfisk. Stykkene har kortere utvanningstid og gjør tilberedningen av et sunt og godt måltid enkel.
− Klippfisk er havets spekeskinke.
Grillet klippfisk Gran Reserva fra Dybvik
Foto: Matkanalen/ Thomas Mortveit

Oppskrift: Grillet gran reserva-klippfisk med erter og tomat

Velg Dybviks Klippfisk Gran Reserva. Ha godt med olivenolje på hver side av klippfisken, grill den på en god og varm grill til den flaker seg. Ca 5-6 minutter på hver side.

Ertepuré

  • 200 g selskapserter
  • 50 g smør
  • salt

Kok opp 4 liter vann og 80 g salt. Når vannet koker has ertene i, kok opp, når ertene flyter helles vannet av. Tilsett smør og kjør til en puré med en stavmikser. Smak til med salt.

Smørkokt erter

  • 100 g selskapserter
  • 30 g smør
  • salt

Smelt smør på medium varme i en kasserolle og ha på erter. Varmes under omrøring i 4-5 minutter. Smak til.

Tomatsalat

  • 200 g Dulcita tomater
  • 1 stk rødløk
  • 2 ss god olivenolje
  • 1 ss eplecidereddik
  • salt

Del tomatene i biter, finkutt rødløken. Bland dette sammen med olivenolje og eplecidereddik og smak til.

− Fristende og elegant rett når du vil by på kvalitetsfisk.
Vite mer om Dybvik? Les vår reportasje skrevet av Nordic Diner her!