Juviksild. Foto: Inga Oskal Eidsvåg

Juviksild - Sild i generasjoner

Juviksild produseres i Juvika på øya Gossen i Aukra kommune, helt ytterst på Romsdalskysten. 

I dag drives Juviksild av tredje generasjon Sporsheim, søsknene Jon-Ragnvald Sporsheim og Hanne-Cecilie Sporsheim. De har begge vokst opp med sildearbeid i Juvika og kan litt av hvert om sild.

Juviksild er en naturlig fortsettelse av en lang familetradisjon med entusiasme og genuin interesse for virkelig god sild.

Juviksild tomatsild og kokokssild. Foto: Inga Oskal Eidsvåg
Forbinder du sild først og fremst med jul? Sild er fantastisk i jula, men også resten av året! Sild er bærekraftig og sunt, og kan brukes på mange forskjellige måter. Bla nedover for Juviksilds oppskrifter på kryddersild med chili og mango og kryddersild med avokadokrem. 
Juviksild med mango og chili. Foto: Juviksild.

Spicy chilisild

Hva trenger du?

  • 1 pakke Juviksild søt kryddersildfilet chili
  • Créme Fraîche

  • Mango
  • Fersk chili og frisk timian

Hva gjør du?

  • Ha Crème Fraîche nederst i skålen.
  • Fyll på med kryddersild oppskåret i biter, mango og litt fersk timian.
  • Topp med rød chili, etter smak.
God middag! (Oppskrift: Juviksild) 
Juviksild kryddersild med avokadokrem. Foto: Juviksild

Kryddersild med avokadokrem

Hva trenger du?

  • 1 pakke Juviksild søt kryddersildfilet og knekkebrød (helst hjemmebakte!) 
  • 1 avokado
  • 1,5 ss Crème Fraîche
  • En halv lime
  • Salt, nykvernet pepper og kløverspirer

Hva gjør du?

  • Avokadokrem lager du ved å mose avokado-kjøttet, og røre inn Crème Fraîche og saften av limen.
  • Tilsett salt og nykvernet pepper etter smak.
  • Skjær filetene i biter og anrett på knekkebrød med avokadokrem. 
  • Topp med friske kløverspirer. Enkel og smakelig snacks! (Oppskrift: Juviksild)