Julegavetips. Foto: Lisa Westgaard
Spesialitet

Julegaver som faller i smak

Hva skal man gi i julegave til de som har alt? Eller til de ansatte i bedriften? Vi har svaret: Lokalmat i særklasse!

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

De aller fleste setter pris på god mat og god drikke. I jula er det god tid til å kose seg med noe ekstra godt. Så hvorfor ikke gi en julegave du vet blir brukt?  Er produktet du kjøper merket med Spesialitet, vet du at du gir bort lokalmat i særklasse i julegave i år. Faktisk har en uavhengig matfaglig jury gått god for produktet. Er du ekstra tidlig ute kan du bestille på nett også, så slipper du masete, slapsete handlegater.  Og kjøp litt ekstra, så du kan smake selv.

− Gå for førjulskos, ikke førjulsstress. Kjøp utvalgt lokalmat i julegave på nett!
Prøv bestselgerpakka til Ask Gård med tre fantastiske spekepølser merket med Spesialitet. Foto: Lisa Westgaard.
Prøv bestselgerpakka til Ask Gård med tre fantastiske spekepølser merket med Spesialitet. Foto: Lisa Westgaard.

Smakfullt under treet

Mange matprodusenter har satt sammen gavepakninger som du kan bestille, enten gjennom nettbutikk eller over e-post. Her kan du finne pakker med ost og tilbehør, spekemat og siruper, geleer og syltetøy. Du kan til og med bestille en gavepakning med den fineste klippfisk – med plass for å legge inn en flaske vin!  Under har vi listet opp noen lokalmatprodusenter med utsøkte produkter perfekt til den som har alt. Trykk på de blå lenkene for å bestille på nett. Mye av dette finner du også i matbutikker som har bra utvalg. Spør i din lokale butikk. 

− Du kan bestille god lokalmat på nett
Klippfisk i gave til jul
Hva med en gavepakke klippfisk til jul? Foto: Dybvik

Gavepakketips

  • Nydelig klippfisk kan du bestille fra Dybvik
  • Eplemost fra Dyre Gård eller Grønvik Gard er blant Norges beste
  • Reinkjøtt er en nydelig gave, for eksempel tørket reinkjøtt fra Skodi Rein
  • Hva med den fantastiske Solbærsafta fra Røyse bærpresseri? Halvparten av solbæra som dyrkes i Norge kommer fra Røyse og noen av de flotteste av dem er base for Solbærsafta som kan drikkes både varm og kald. 
Honningglassert pinnekjøtt fra Vossakjøtt
Honningglasert pinnekjøtt fra Vossakjøt. Foto: Stiftelsen Norsk Mat

Spekemat, kjøtt og ost

Spekemat holder seg godt og er en utmerket bestillingsgave. Spør også etter disse Spesialitetene i din lokale matbutikk. 

  • En av de flotteste spekepølseprodusentene i landet, Ask Gård, tilbyr Spesialitetspakka, med tre ulike spekepølser.. 
  • Hva med fårepølse eller fenelår fra selveste Vossakjøt 
  • Telemarklam ble nylig tildelt Spesialitet for Pinnekjøttet sitt. Det får du tak i her
  • Metervare skreddersyr julegaver for deg, eller du kan sette sammen en julegave selv. Sett sammen ulike pølser - røkte eller urøkte - og fyll på med leverpostei. Alt produsert i Oslo! 
  • Bassturøkt lammelår fra Bortistu lages på kjøtt av lokale lam som har beitet i Trollheimen, og røykes på tradisjonelt vis over einer og bjørk i vår 170 år gamle røykbasstu. 

 La noen du er glad i oppdage en ny ostefavoritt i jula. Her er noen anbefalinger:

− Norsk ost er i verdensklasse. En perfekt julegave.
Heidal ysteri
Bestill en julepakket formost fra Heidal Ysteri. Foto: Heidal Ysteri

Se etter lokalmat i butikk

Utvalget av lokalmat i butikk blir bedre og bedre! Tips etter produkter du kan se etter og etterspørre i din lokale butikk finner du her
Julegavetips med Spesialitet. Foto: Lisa Westgaard