Fagjuryen for Spesialitet
Spesialitet

Hvem er med i Spesialitet-juryen?

De har kanskje en av Norges beste jury-verv! Disse smaker seg gjennom lokal mat og drikke for å bestemme hvem som er bra nok til å smykke seg med Spesialitet, merket for unik smak!

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

Her er den nye utgaven av Fagjury for Spesialitet

Harald Osa, kokk. Juryformann fra 2019: Osa er et fyrtårn innen norsk mat. Den prisbelønte kokken var i flere år lagleder for det norske kokkelandslaget. Osa har blant annet vært kjøkkensjef ved Hotel Continental og ved Holmenkollens restaurant. Han var også med på å starte opp Gastronomisk Institutt i Stavanger, og har gjennom hele karrieren vært opptatt av å bruke og løfte fram norske råvarer og ingredienser. Han har gitt ut flere kokebøker. I 2003 ble Osa tildelt Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris. 

Kjøkkensjef Gunnar Jensen: Jensen er kjøkkensjef for Mathallen i Tromsø. Han er en engasjert kokk som ivrer for å ta i bruk og løfte fram norske - og særlig nordnorske! - råvarer. I 2017 ble han kåret til Årets Kjøkkensjef av Norges Kokkemesteres Landsforening. I 2015 fikk han Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris.

Kokk og vinkelner Ole Martin Alfsen: Etter flere år som kokkekommentator i "4-stjerners middag" på TV Norge er Ole Martin Alfsen et kjent fjes for mange. Den engasjerte kokken og vinkelneren har jobbet ved flere kjente norske restauranter, han har også gitt ut kokebøker sammen med Tom Victor Gausdal, samt vært fast mat- og vinspaltist i Dagsavisen. 

Anne Karine Statle, daglig leder Lofotenmat:  Statle er engasjert og målretta daglig leder av Lofoten Mat, en institusjon som gjerne omtales som et fyrtårn innen matkultur og matopplevelser i Lofoten. Hun har også vært koordinator i Nordnorsk Landbruksråd. 

Kjøkkensjef Petter Wahl Sekne: Kokk og produktutvikler i Furseth-gruppen. Leder av  "Fra bonden til kokken", som tidligere skaffet utvalgte, gode norske lokalmatvarer til kokker, og som gjør foredrags- og formidlingsvirksomhet innen norsk lokalmat og kokkekunst. 

Rådgiver fra Innovasjon Norge: Nadja Y. Hartikkala: Matentusiast Hartikkala er rådgiver innen fagfeltet mat og drikke i Innovasjon Norge. Hun har tidligere vært prosjektleder i Hanen i flere år. 

Alexandra Krage Angell fra Matarena / Smak av kysten: Krage Angell er daglig leder av Smak av kysten, et gastronomisk nettverk for sjømatopplevelser i Norge, og leder Matarena som skal inspirere, utvikle kunnskap og fremme bærekraftig lokalmat fra sjø og land.  Tidligere prosjektleder ved Norsk Sjømatsenter. 

Pølsemakermester og næringsmiddeltekniker Tom Johannessen fra NOFIMA: Har vært dommer under NM i kjøttprodukter i flere år. Han jobber jeg med kjøttproduksjon fra liten til stor, fra deltagelse i EU-prosjekter/forskningsprosjekter til lokalmatprodusenter over hele landet. Han holder kurs i kjøttproduksjon, farseproduksjon og spekematproduksjon fra nedskjæring til ferdig produkt.

Kokk Inge Johnsen:  Har fag- og svennebrev som kokk og konditor. Var Norges Bondelagskokk i 2009 og har mottatt Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris i 2017.

Matentusiast Maj-Britt Aagaard: Tidligere dommer i Masterchef Norge og vinner av Masterchef Spesial. Kokebokforfatter og matblogger på Spiselandslaget.

fagjuryen for Spesialitet
Fagjuryen for Spesialitet. Bakerst fra venstre: Ole Martin Alfsen, Gunnar Jensen, Petter Wahl Sekne, Tom Johannessen,. I midten f.v: Anne Karine Statle, Nadja Hartikkala, Aleksandra Krage Agnell. Fremst f.v: Maj-Brit Aagard og juryleder Harald Osa. (Inge Johnsen var ikke til stedet da bildet ble tatt.)