Spesialitet-fagjuryen: Ny jury for Spesialitet-merket, med Harald Osa som juryformann.
Spesialitet

Hvem er med i Spesialitet-juryen?

De smaksbedømmer Norges beste lokalmat- og drikke. Her kan du lese mer om hvem som sitter i fagjuryen.

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

Harald Osa, kokk. Ny juryformann fra 2019: Osa er et fyrtårn innen norsk mat. Den prisbelønte kokken var i flere år lagleder for det norske kokkelandslaget. Osa har blant annet vært kjøkkensjef ved Hotel Continental og ved Holmenkollens restaurant. Han var også med på å starte opp Gastronomisk Institutt i Stavanger, og har gjennom hele karrieren vært opptatt av å bruke og løfte fram norske råvarer og ingredienser. Han har gitt ut flere kokebøker. I 2003 ble Osa tildelt Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris. 

Kjøkkensjef Gunnar Jensen: Jensen er kjøkkensjef for Mathallen i Tromsø. Han er en engasjert kokk som ivrer for å ta i bruk og løfte fram norske - og særlig nordnorske! - råvarer. I 2017 ble han kåret til Årets Kjøkkensjef av Norges Kokkemesteres Landsforening. I 2015 fikk han Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris.

Kokk og vinkelner Ole Martin Alfsen: Etter flere år som kokkekommentator i "4-stjerners middag" på TV Norge er Ole Martin Alfsen et kjent fjes for mange. Den engasjerte kokken og vinkelneren har jobbet ved flere kjente norske restauranter, han har også gitt ut kokebøker sammen med Tom Victor Gausdal, samt vært fast mat- og vinspaltist i Dagsavisen. 

Anne Karine Statle, daglig leder Lofotenmat:  Statle er engasjert og målretta daglig leder av Lofoten Mat, en institusjon som gjerne omtales som et fyrtårn innen matkultur og matopplevelser i Lofoten. Hun har også vært koordinator i Nordnorsk Landbruksråd. 

Kjøkkensjef Petter Wahl Sekne: Kokk og produktutvikler i Furseth-gruppen. Leder av  "Fra bonden til kokken", som tidligere skaffet utvalgte, gode norske lokalmatvarer til kokker, og som gjør foredrags- og formidlingsvirksomhet innen norsk lokalmat og kokkekunst. 

Rådgiver fra Innovasjon Norge: Nadja Y. Hartikkala: Matentusiast Hartikkala er nyansatt rådgiver innen fagfeltet mat og drikke i Innovasjon Norge. Hun har tidligere vært prosjektleder i Hanen i flere år. 

Matentusiast og salgs- og markedssjef Oda Smeby Christensen: Salgs- og markedssjef ved Hurdalssjøen hotell, tidligere innholdsansvarlig hos Matprat - Opplysningskontoret for kjøtt og egg. En engasjert og gira formidler av norsk mat med bakgrunn i mediefag. 

Alexandra Krage Angell fra Matarena / Smak av kysten: Krage Angell er daglig leder av Smak av kysten, et gastronomisk nettverk for sjømatopplevelser i Norge, og leder Matarena som skal inspirere, utvikle kunnskap og fremme bærekraftig lokalmat fra sjø og land.  Tidligere prosjektleder ved Norsk Sjømatsenter. 

Folkets jurymedlem Eskil Røsand: Røsand, som til daglig bor i Trondheim og jobber i klesbransjen, ble plukket ut blant 538 søkere som alle ønsket å sitte i Spesialitets fagjury. Av søkerne gikk fem kandidater videre til finalen, som gikk av stabelen på matfestivalen Matstreif i 2016. Vervet skulle være for et år, men Røsand har gjort en så god jobb og er så dedikert i oppgaven at han like godt har fått bli med videre. 

Les mer om den nye fagjuryen og hvordan juryen jobber her!