Spesialitet

Holte gård gourmetkylling servert med spekeskinke og chevre

Saftige kyllingbryst fra Holte gård, med litt norsk spekeskinke og chevre? Det er helgekos det!

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

Kyllingbryst kan lages på så mange måter. Her har vi valgt en variant med gourmetkylling fra Holte gård, Chevre fra Haukeli og en god norsk spekeskinke.  Både kyllingbrystene og chevre kommer fra Telemark, så her får du lokalmat i særklasse.

Alle produkter med Spesialitet er utvalgt av en matfaglig jury. Som smaker seg frem til hvilke lokal mat- og drikkeprodukter som skal få lov å få sine produkter inn i merkeordningen. Bare de beste i sin kategori kan sette Spesialitet på pakken. For når du ser Spesialitet på etiketten så skal du vite at dette er et lokalt mat- eller drikkeprodukt i særklasse.

− Lokalmat i særklasse fra Telemark
Holte gård gourmetkylling servert med spekeskinke og chevre
Kyllingbryst, chevre, spekeskinke og potet er det du trenger for å lage et nydelig måltid. Foto: Lisa Westgård

Det du trenger og det du gjør

Til denne retten trenger du:

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 200 grader, 190 hvis du velger varmluft. 
  • Start med å blande chevre, salvie, sitronskall, salt og pepper, og rør det hele sammen. Fordel osteblandingen over kyllingbrystene, og pakk de inn med spekeskinke. Tips: Hvis du har problemer med å feste spekeskinka, kan du bruke en tannpirker til å holde den fast. 
  • Legg kyllingbrystene i en ildfast form med litt olje. Stek midt i ovnen i ca. 20-25 minutter. Legg gjerne ekstra salvieblader i formen. 

Ovnsbakte poteter

  • 600 gr norsk delikatessepotet
  • 4 fedd hvitløk
  • Saften av en halv sitron
  • Rapsolje
  • Havsnø salt 
  • Pepper
  • Fordel potetene på grillspyd. Fordel resten av ingrediensene i en ildfast form. Du kan enten steke hele hvitløksfedd eller kutte de opp. Stek det hele midt i ovnen på 200 grader i ca. 15-20 minutter, eller til potetene er ferdige. 

Velbekomme!

− Hvis du har problemer med å feste spekeskinka, kan du bruke en tannpirker til å holde den fast
Holte gård gourmetkylling servert med spekeskinke og chevre
Kyllingbryst med spekeskinke og chevre og potetspyd. Foto: Lisa Westgård

Mer om Fjærkre