Spesialitet

Episode 3: Gulløye-potet

Poteten Gulløye er en nord-norsk matskatt. Bli med til Målselv!

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

Gulløye-potet, det er en matskatt som får stadig flere tilhengere. Denne vesle poteten har fått sitt navn fra de lett gjenkjennelige røde "øynene" i skallet. 

Den er smaksrik og god, og hva mer: Perfekt tilpasset klimaet i nord der den dyrkes. Bli med ut i åkeren på besøk hos entusiastene bak Gulløye fra Nord-Norge, en matskatt som er intet mindre en norsk Beskyttet Geografisk Betegnelse! 

Gulløye med røykt smør og bacon
Foto: Matkanalen/ Thomas Mortveit

Oppskrift: Gulløye med røykt smør og bacon

 Denne retten er fin både som forrett og som potetalternativ til en fin middag.

  • 300 g små Gulløye
  • 50 g røykt smør eller vanlig godt meierismør
  • 100 g bacon
  • 30 g gressløk - finkuttet

Stek baconet sprøtt og kutt det opp. Kok potetene møre i saltet vann. Hell av vannet og tilsett smør, vend godt om så smøret dekker potetene fint. Ha potetene i en skål, topp med bacon og gressløk.

Mer om matkanalen på www.matkanalen.tv!