Gro Sveeen fra Svanøy Røykeri er en av de engasjerte lokalmatprodusentene du blir kjent med i Smakslandet. Hun lager unik røykelaks
Spesialitet

Følg med på Smakslandet!

I "Smakslandet" på Matkanalen får du vite mer om spennende og unik norsk lokalmat, og du får bli kjent med de engasjerte håndverkerne som står bak.

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

Klar for nye, spennende, norske matopplevelser i høst?

1. oktober er det premiere på tredje sesong av Smakslandet på Matkanalen. I Smakslandet får du vite mer om flere unike lokalmatprodukter fra hele landet. 

Serien er laget med støtte fra Spesialitet, den offisielle merkeordningen for norsk lokalmat i særklasse. Alle de seks produktene som løftes fram, er godkjent av Spesialitet-fagjuryen og tildelt det offisielle Spesialitet-merket. 

I hver episode får du bli kjent med menneskene som lager noe av det beste landet vårt har å by på av mat og drikke. Du vil også møte Oda Christensen, som er medlem i fagjuryen. Hun vil vise deg hvordan du enkelt kan ta i bruk spesialitetene for å lage supergode retter hjemme. (Oppskrifter finner du på norskmat.no!)

Hver episode vil bli sendt hyppig på kanalen i løpet av høsten, men for alle som gleder seg, er de offisielle premieredatoene slik :

1. oktober: Laks fra Svanøy Røykeri 

1. oktober: Eplejuice fra Grønvik Gard

8. oktober: Håndpilla reker fra Lyngenfjord

8. oktober: Røros-is

15. oktober: Balsfjordost

15. oktober: Pinnasteik fra Nyyt

 

Fra innspilling av Smakslandet: Her er regissør Thomas Mortveit og Oda Christensen som viser deg hvordan du kan lage nydelig mat av lokalmat
Action! Bilde fra innspilling av Smakslandet. Ved kamera står regissør og produsent Thomas Mortveit. Oda Christensen fra fagjuryen viser deg hvordan du kan lage enkle retter av noen av landets flotteste lokalmatprodukter.