Garantister for unik smak
Alle mat- og drikkevarer med Spesialitet-merket er testet og godkjent av en uavhengig fagjury. Målet er å gjøre det enkelt for deg å finne de unike smaksopplevelsene.
− Vi står jo som garantister for at dette er unike smaksopplevelser og da er det viktig at vi er strenge.
Tydelige kvalitetsforskjeller
Uhildet jury
Spesialitets fagjury er et uavhengig fagutvalg med høy matkompetanse som bedømmer hvilke produkter som kan merkes med Spesialitet. Fagjuryen er sammensatt med en variert og bred matfaglig og matkulturell kompetanse. Her kan du se hvem som sitter i juryen.
Mat- og drikkevarene som testes er lokalmatprodusentenes stolthet, for det er produsentene selv som søker om å få et produkt vurdert. Blir produktet godkjent så får det bære Spesialitet-merket i tre år, før det vurderes på nytt. Produsenten kan derfor ikke hvile på laurbærene; kvaliteten må opprettholdes og stå seg mot nye produkter i markedet. Et viktig poeng er at fagjuryen ikke har noen kommersiell interesse av å godkjenne produktene.