Focaccia med Havsnø og ramsløk

Hva kan løfte en focaccia til nye høyder, om ikke godt salt? Da blir det focaccia med Havsnø! Og litt ramsløk.

Ramsløk

Til dette trenger du:

  • 1 kg hvetemel
  • 25 gram fersk gjær
  • 8 dl vann
  • 0,5 ts Havsnø-salt til deigen
  • 2 ss god olivenolje
  • 6 stk blansjerte ramsløkblader eller 1 ss ramsløkpure
  • 2 ts Havsnø-salt som topping
  • 2 ss Ramsløkpure eller ramsløkpesto

TIPS: Om du ikke har ramsløk, kan du bruke vanlig pesto eller en pesto laget av bladpersille

Focaccia med Havsnø

Slik gjør du det:

1.     Smuldre gjæren i en stor bakebolle. Tilsett salt og bland sammen.

2.     Tilsett vann, og til slutt melet.

3.     Bruk en skje til å blande.  Det blir en klissete deig. 

4.     Dekk bollen med plastfolie og la den heve i en times tid. 

5.     Sett ovnen på 180 grader varmluft. Hell deigen på et stekebrett med bakepapir. Bruk en slikkepott eller baksiden av en vanndyppet skje til å få deigen utover. 

6.     Hell oljen over og bruk fingrene til å lage små groper som oljen kan renne litt ned i.

7.     Dryss på saltet. Stekes i ca tjue minutter til den er gylden.

8.     Hell over ramsløkpurè – og som Christine sier; litt ekstra Havsnø!

North Sea Salt Works havsalt er et salt med en enestående renhet og smak gjennom en 100% bærekraftig produksjonsprosess. Saltet utvinnes på håndverksmessig vis fra rent sjøvann fra leia utenfor øya Gossen. Resultatet er kritthvite, sprø saltflak med en ren og mineralsk saltsmak.

Alle produkter med Spesialitet er utvalgt av en matfaglig jury. Juryen smaker seg frem til hvilke lokale mat- og drikkeprodukter som skal få lov å få sine produkter inn i merkeordningen. Bare de beste i sin kategori kan sette Spesialitet på pakken. Når du ser Spesialitet på etiketten så skal du vite at dette er et lokalt mat- eller drikkeprodukt i særklasse. Hvordan de jobber kan du lese mer om her.