De siste årene har det kommet stadig flere produkter laget av reinsdyrkjøtt på markedet i Norge. Det gir mange muligheter for å utforske denne fantastiske råvaren. To samiske produsenter har fått sine produkter gjennom nåløyet til den matfaglige fagjuryen for Spesialitet. Dermed kan deres ulike produkter av reinsdyrkjøtt med rette kalle seg lokalmat i særklasse.
Reinsdyrkjøtt går det an å spise rått. Men du må velge riktig stykningsdel og helst fra en produsent du stoler på. En carpaccio av reinsdyrkjøtt er rett og slett en rå opplevelse! Bruker du mørbrad fra Rørosrein: "Røosviddas perle", så vet du at du får høy kvalitet på kjøttet.
Hender det at du er du i beit for litt energi i hverdagen? Da er tørket reinkjøtt fra Skodi rein, en smakfull energibombe! Tørket reinkjøtt er et produkt med lange tradisjoner i samisk kultur. Det er rett og slett litt som å spise smaken av vill natur.