Spesialitet

Chilipølse i vaffel!

Jens Eide chilipølse servert med syltet edel-løk og rabarbra i rømmevaffe. En grillpølse utenom det vanlige!

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

Vafler... Rømmevafler, noe du sikkert assosierer med brunost eller syltetøy. Hva med å servere de på en litt tøffere måte? Bytt ut syltetøyet med chilipølse fra Jens Eide, og topp det hele med edel-løk fra Holm gård syltet med RÅ bringebærsaft fra Lippert drikke! 

Til slutt slår du til med Skjørost fra Rørosmeieriet til servering.

Alle produkter med Spesialitet er utvalgt av en matfaglig matjury. Som smaker seg frem til hvilke lokal mat- og drikkeprodukter som skal få lov å få sine produkter inn i merkeordningen. Og bare de beste i sin kategori kommer med.

For når du ser Spesialitet på etiketten så skal du vite at dette er et lokalt mat- eller drikkeprodukt i særklasse.

− Spesialitet = lokalmat og lokal drikke i særklasse
Jens Eide chilipølse med syltet edel-løk og rabarbra
Ingredienser til å lage chilipølser i rømmevafler. Foto: Lisa Westgård

Det du trenger og det du gjør

Til rømmevafler trenger du:

  • 200 gr steinmalt hvetemel fra Kvelde Mølle
  • 3 dl rømme fra Rørosmeieriet 
  • 2 egg fra EK Gårdspakkeri
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/4 Havsnø salt
  • Avdem smør til stekning.

Tilberedningsmåte:

Bland sammen 2/3 av melet, salt og bakepulver. Visp eggen sammen, og tilsett deretter tørrblandingen, melk og rømme. Visp blandingen til en klumpfri røre. Tilsett deretter vannet og resten av melet. La røren svelle i  ca 30 minutter.

Dette trenger du for å lage syltet løk og rabarbra

  • 2 røde edel-løk fra Holm gård
  • 1 dl eddik
  • 2 dl vann
  • 2 dl RÅ bringebærsaft fra Lippert drikke
  • 100 gr rabarbra
  • 2 dl sukker

Tilberedningsmåte:

Begynn med å kutte rabarbra opp i biter, og løken i ringer. Kok opp eddik, bringebærsaft, vann og sukker skru ned varmen. Tilsett deretter løk og rabarbra. Skru ned varmen, og la blandingen trekke i ca. 5 minutter. Kjøl deretter ned blandingen før servering. 

− Stek vaflene med Avdem smør. Stek deretter pølsene i panne med litt olje. Server pølsene i vaffel med syltet edel-løk og rabarbra. Dryss over skjørost til servering.
Jens Eide chilipølse med syltet edel-løk og rabarbra
Jens Eide chilipølse servert med syltet edel-løk og rabarbra i rømmevaffel. Foto: Lisa Westgård