Til rømmevafler trenger du:
- 200 gr steinmalt hvetemel fra Kvelde Mølle
- 3 dl rømme fra Rørosmeieriet
- 2 egg
- 1/2 ts bakepulver
- 1/4 salt
- Smør til stekning.
Tilberedningsmåte:
Bland sammen 2/3 av melet, salt og bakepulver. Visp eggen sammen, og tilsett deretter tørrblandingen, melk og rømme. Visp blandingen til en klumpfri røre. Tilsett deretter vannet og resten av melet. La røren svelle i ca 30 minutter.
Dette trenger du for å lage syltet løk og rabarbra
- 2 røde løk
- 1 dl eddik
- 2 dl vann
- 2 dl bringebærsaft
- 100 gr rabarbra
- 2 dl sukker
Tilberedningsmåte:
Begynn med å kutte rabarbra opp i biter, og løken i ringer. Kok opp eddik, bringebærsaft, vann og sukker skru ned varmen. Tilsett deretter løk og rabarbra. Skru ned varmen, og la blandingen trekke i ca. 5 minutter. Kjøl deretter ned blandingen før servering.