Spesialitet

Chilipølse i vaffel!

Jens Eide chilipølse servert med syltet edel-løk og rabarbra i rømmevaffe. En grillpølse utenom det vanlige!

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

Vafler... Rømmevafler, noe du sikkert assosierer med brunost eller syltetøy. Hva med å servere de på en litt tøffere måte? Bytt ut syltetøyet med chilipølse fra Jens Eide, og topp det hele med edel-løk fra Holm gård syltet med RÅ bringebærsaft fra Lippert drikke! 

 

− Spesialitet = lokalmat og lokal drikke i særklasse
Ingredienser til å lage vafler med  syltet edel-løk og rabarbra med chilipølser
Ingredienser til å lage chilipølser i rømmevafler. Foto: Lisa Westgård

Det du trenger og det du gjør

Til rømmevafler trenger du:

  • 200 gr steinmalt hvetemel fra Kvelde Mølle
  • 3 dl rømme fra Rørosmeieriet 
  • 2 egg
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/4  salt
  • Smør til stekning.

Tilberedningsmåte:

Bland sammen 2/3 av melet, salt og bakepulver. Visp eggen sammen, og tilsett deretter tørrblandingen, melk og rømme. Visp blandingen til en klumpfri røre. Tilsett deretter vannet og resten av melet. La røren svelle i  ca 30 minutter.

Dette trenger du for å lage syltet løk og rabarbra

  • 2 røde løk
  • 1 dl eddik
  • 2 dl vann
  • 2 dl bringebærsaft
  • 100 gr rabarbra
  • 2 dl sukker

Tilberedningsmåte:

Begynn med å kutte rabarbra opp i biter, og løken i ringer. Kok opp eddik, bringebærsaft, vann og sukker skru ned varmen. Tilsett deretter løk og rabarbra. Skru ned varmen, og la blandingen trekke i ca. 5 minutter. Kjøl deretter ned blandingen før servering. 

− Stek vaflene med Avdem smør. Stek deretter pølsene i panne med litt olje. Server pølsene i vaffel med syltet edel-løk og rabarbra. Dryss over skjørost til servering.
Jens Eide chilipølse servert med syltet edel-løk og rabarbra i rømmevaffel
Jens Eide chilipølse servert med syltet edel-løk og rabarbra i rømmevaffel. Foto: Lisa Westgård