Det er ikke alt man har tilgjengelig på et enkelt hyttekjøkken; man har gjerne begrensede kokemuligheter, lite plass i kjøleskapet og kanskje ikke verdens største stekeovn. I tillegg er vi mer ute og har mindre lyst til å stå på kjøkkenet. Dermed blir også matbehovet litt annerledes. Du behøver ikke å la posesuppe være svaret på utfordringene. For noe av det viktigste når man er på hytta er jo å kose seg med god mat.
6 tips til hyttematen
Hyttekjøkkenet er gjerne av en litt enklere standard, men vi gir deg tipsene som løfter hyttematen til nye høyder!
1. Frokosten bør være raus
Skal man ha energi til å gå på ski hele dagen, holder det ikke å starte dagen med en tørr brødskive. La frokosten bugne og server skikkelig kraftkost. Tenk egg, omelett, bacon, stekte pølser, pannekaker, frisk frukt, grovt brød og gode oster. I tillegg til å mette skikkelig, er en hyggelig familiefrokost den beste måten å starte dagen.
2. Ikke server tørt brød
3. Ta med noe godt på tur
Du må ha med noe som kan lure sure unger (eller kjærester) på tur til å bli blide igjen. Når det er femten minus og snøføyk nytter det ikke med vanlig niste. Da må det kraftigere virkemidler til. Suppe, buljong eller pølser på termos varmer skrotten, og hjemmebakte kjeks, sjokolade og ferdig oppkuttet appelsin lurer frem smilet. Hva med å rett og slett ta med pannekakerøre i termosen og steke pannekaker på bålet?
4. Lag middagen i én gryte
5. Ta sommeren inn i hytta
Kakao er godt til påske, men hvorfor ikke variere med en solbærtoddy med solbærsaft fra Røyse bærpresseri. Ha en fjerdedel solbærsirup i termosen, tilsett kokende vann. Vil du ha den krydret tilsetter du litt fersk ingefær eller kanelstang. Da får du smaken av sommer inn i hytteveggen.