Presseinfo

Her finner du presseinformasjon for både Nyt Norge og Spesialitet

Del denne siden

Skrevet av: Matmerk Dato:

Pressekontakt

Anne Mette Johnsen

Kommunikasjonssjef

Tlf: +47 909 61 602

anne.mette.johnsen@matmerk.no

Pressemeldinger

Les våre pressemeldinger på NTB-Info

Last ned våre logoer

Stiftelsen_Matmerk_logo

Om Matmerk

Matmerk er en uavhengig stiftelse som bidrar til økt mangfold, kvalitet og verdiskaping i norsk matproduksjon. Vår visjon er å få folk til å velge norsk mat. 

Om Nyt Norge

Nyt Norge er det offisielle informasjonsmerket for norsk mat og drikke. Merket skal gjøre det enkelt for forbrukerne å velge nrosk mat i butikken og er en viktig konkurransestretegi for norsk matbransje.

De viktigste kravene til Nyt Norge er: 

  • Råvarene skal være norske.
  • For kjøtt, fisk, melk og egg gjelder 100% norsk opprinnelse
  • For sammensatte produkter er det tillatt med inntil 25% ikke-norske ingredienser, som f.eks salt, ris og sukker.
  • Råvarene skal være produsert på gårdsbruk som følger Kvalitetssystemet i landbruket. Bonden skal dokumentere at KSl følges og råvareremottaker skal ha rutiner for å følge opp gårdsbrukene. 
  • KSL brukes av 97 prosent av norske bønder og ble anerkjent som en Bransjestandard av Mattilsynet i 2012.

Om Spesialitet

Merkeordningen “Spesialitet” er en offisiell merkeordning som viser deg veg til god lokal mat og lokalt drikke. Ser du etter Spesialitet-merket, vet du at du får gode produkter som er:

  • Produsert i Norge
  • Laget av lokale og norske råvarer, gjerne også basert på lokale oppskrifter.
  • Vurdert og godkjent av en uavhengig fagjury med høy matfaglig kompetanse.