Bukett med tulipaner

Tulipaner er kortreiste! Norske gartnere produserer over 70 millioner tulipaner!

Nytt i år er at tulipanene også har blitt sertifisert til Nyt Norge merkeordningen. Denne merkeordningen synliggjør at tulipanene har hatt sin oppveksttid i Norge, blitt pakket i Norge og er fra produsenter som følger norske regler for produksjon og kvalitet.

Tulipaner i produksjon
Den ser kanskje helt uskyldig ut, tulipanen, men den er brukt både som statussymbol og medisin, og er skyld i et heftig børskrakk som førte til finanskrise!
Tulipanen stammer opprinnelig fra Tyrkia og Iran. Og navnet tulipan skal stamme fra det persiske ordet for turban. Blomsten ble innført til Europa fra Asia på 1500-tallet, og den ble raskt en verdifull handelsvare og et statussymbol. 

Slik lykkes du med tulipaner

  • Ta av innpakningspapiret, men behold plasten på.
  • Snitt 2 cm av stilkene rett over med en skarp kniv, og sett buketten i kaldt vann
  • Når tulipanene har trukket vann og blitt spenstige, tas plasten av, og tulipanene kan arrangeres i en ren vase med kaldt vann.

Kilde: https://tulipantips.no/

Tulipaner i vase
Visste du at tulipanen er den snittblomsten det produseres mest av i Norge. De tulipanene du kjøper i butikken kommer fra norske produsenter. Tulipaner er kortreiste! Norske gartnere produserer over 70 millioner tulipaner - gjennom sesongen som strekker seg fra oktober til mai.
Tulipaner

Visste du at: Tulipaner er den blomsten vi kjøper oftest til oss selv!