Lapskaus på bål. Foto: Stiftelsen Norsk Mat

One pot lapskaus!

Så enkelt er det å lage lys lapskaus i én gryte! Det norske svaret på den internasjonale "one pot"-trenden er så klart lapskaus med norske ingredienser! 
Mydlandpølser. Foto: Anne Mette Johnsen

Hva slags kjøtt bruker du i lapskaus?

Vårt beste tips til kjøtt i lapskaus er gode, kjøttrike pølser. Klassikeren Vossakorv er et utmerket valg til lapskaus, men det finnes mange andre gode kjøttpølser du kan bruke. Kutt opp litt bacon i tillegg så har du den perfekte blandingen klar! 
Rotgrønnsaker. Foto: Stiftelsen Norsk Mat

Fryste eller ferske grønnsaker?

Norske rotgrønnsaker får du tak i hele året og alle passer utmerket i lapskaus. Vil du spare deg selv for kuttingen finnes det ferdigkuttede lapskausgrønnsaker av topp kvalitet i frysedisken!

Fryste grønnsaker er et bærekraftig alternativ til importerte grønnsaker som gjør det mulig å velge norsk hele året! Grønnsakene fryses inn rett etter høsting som gjør at mest mulig av næringsinnholdet bevares

Hva trenger du?

  • Pølser (ca. 300g til 4 pers) 
  • Et baconstykke
  • Lapskausgrønnsaker (en pose fryste holder til 4 pers) 
  • Vann 
  • Salt og pepper
  • Litt potetmospulver hvis du har dårlig tid
Lapskaus på bål. Foto: Stiftelsen Norsk Mat

Hva gjør du?

Kutt opp bacon i terninger og pølser i ønsket størrelse og surr det i kjelen. 
Lapskaus. Foto: Stiftelsen Norsk Mat

Tilsett grønnsakene

Tilsett grønnsakene og la det surre litt sammen med bacon og pølser før du dekker pølser og grønnsaker med vann. Kok til grønnsakene er møre. 
Potetmospulver.

Har du litt dårlig tid?

Lys lapskaus er best når den har fått putre lenge slik at den tykner. Har du litt dårlig tid får du samme effekt av å tilsette litt potetmospulver! Prøv deg fram til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Lapskaus

God middag!

One pot lapskaus passer hele året, og er også den perfekte turmaten! Med en god bålkjele har du alt du trenger. Flere turmat-tips finner du her

Er du usikker på om grønnsakene, baconet eller pølsene er norske? Se etter Nyt Norge så er du garantert at både grønnsaker og kjøtt er produsert og pakket i Norge.