Blider ansatte hos Hennig-Olsen Is
Nyt Norge

Norske råvarer gir lokale arbeidsplasser

Like utenfor Kristiansand finner vi den tradisjonsrike familiebedriften Hennig-Olsen Is. Her har de over 90 år lange tradisjoner med å lage iskrem til det norske folk – basert på de beste norske råvarer og norsk arbeidskraft. Det blir det arbeidsplasser av!

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

Et steinkast utenfor Kristiansand, idyllisk ved sjøen i Hannevika, finner vi iskremparadis. Det er her selve kremen av iskrem lages, før den sendes ut i det ganske land og forsyner is-hungrige nordmenn med iskrem i alle varianter. Den stolte Sørlandsbedriften har Norges lengste iskremhistorie bak seg, med tredjegenerasjons Paal Hennig-Olsen i førersetet. Selv om de tradisjonelle oppskriftene er en godt bevart hemmelighet, er det én ting som ikke holdes hemmelig: at fløte og egg fra den norske bonden er en suksessfaktor for å lage kremen av iskrem!
Iskrem fra Hennig-Olsen merket med Nyt Norge
Jubileumsisen til Hennig-Olsen Is er laget på norsk fløte og norske egg.

Trivsel på arbeidsplassen

Men 30 millioner liter iskrem årlig lager seg ikke selv. Fabrikken er nemlig arbeidsplass for rundt 250 ansatte, og er en viktig hjørnesteinsbedrift i Kristiansand. Og her trives de ansatte godt! 

- Her skal jeg bli, helt til jeg blir pensjonist, ler Parvanah. Hun har jobbet hos Hennig-Olsen Is i ca. 15 år, og har ikke tenkt seg noen plass. Med vante og effektive bevegelser sørger hun for at isproduksjonen går som den skal. - En av grunnene til at jeg fortsetter å bli værende år etter år, er det gode arbeidsmiljøet vi har her. I tillegg har vi verdens beste sjef som tar godt vare på oss, og som virkelig ser oss som jobber på gulvet. Det gjør at vi ønsker å gi vår beste innsats tilbake, smiler Parvanah. 

− Her skal jeg bli, helt til jeg blir pensjonist!
Ansatte hos Hennig-Olsen Is med Nyt Norge
Parvanah og Harald er glad for at folk velger NYT NORGE-merket is. Det bidrar nemlig til arbeidsplasser.

Harald Stranden nikker anerkjennende. I 33 år har han vært med på å sørge for at iskremproduksjonen har gått sin gang. 

- Vi har faktisk vært oppe i 39 forskjellige nasjonaliteter her. Når vi jobber så tett sammen hver dag blir vi som en familie, forteller Harald.

− Det gjør at jeg gleder meg til å stå opp og gå på jobb hver morgen!
Norsk mat og drikkenæring er den største fastlandsindustrien i Norge. Visste du at Harald og Parvanah er to av omtrent 100 000 mennesker i Norge som jobber i primærnæringen? Når du kjøper produkter merket med NYT NORGE støtter du opp om norske arbeidsplasser over hele landet. NYT NORGE er faktisk din garanti for at råvarene er norske, at bonden har fulgt strenge norske regler og at varen er produsert og pakket i Norge. Det gir positive ringvirkninger i hele samfunnet. 

Sysselsatte i primærnæring og matindustri

Det anslås at omtrent 100.000 personer i Norge arbeider i næringer tilknyttet fiskeri, oppdrett, landbruk og i matindustrien. I tillegg til Landbruksdirektoratet, kommer tall på ansatte i fiskeri fra Fiskeridirektoratet og tall på ansatte i matindustrien fra NHO Mat og drikke.