NNN Nortura Tønsberg
Nyt Norge

Møt de som lager pølsene dine!

Én av fem pølser i Norge lages hos Nortura Tønsberg. Bak disse pølsene står noen av Norges dyktigste, og mest engasjerte matindustriarbeidere med stor kjærlighet til faget sitt.

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

Fra vikar til pølsemaker

I dag jobber det bare én pølsemaker i pølsemakeriet hos Nortura Tønsberg. Hun heter Tone Aspli og begynte vikar i pølsemakeriet på kveldstid i 1996. Etter hvert fikk hun bli pølsemakerlærling og hun brukte 4 år på å ta fagbrevet. 

Kjærlighet til faget går i arv. Sønnen til Tone begynte nylig som lærling hos Nortura Tønsberg. 

Møt de som lager pølsene dine!
Tone Aspli (til høyre) er Nortura Tønsbergs eneste pølsemaker i pølsemakeriet. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.

Hva gjør en operatør egentlig?

Marius Aase er operatør i pakkeavdelingen. Han sørger for at både pølser og kjøttpudding blir riktig pakket. Han starter og stopper linjene, og sørger for å holde linjene i gang. Han håndterer enten pølsene rett fra røykeovnen, eller når de er ferdig pakket. 
Matindustriarbeider Nortura Tønsberg
Marius Aase er operatør i pakkeavdelingen. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.

Norges største pølsefabrikk

Hver femte pølse i Norge produseres hos Nortura Tønsberg. Det gjør Nortura Tønsberg til Norges største pølsefabrikk med hele 500 ansatte. 
Nortura Tønsberg Gilde
Nortura Tønsberg. Foto: Tiril Fagerli

Rekruttering

Tiril Fagerli begynte å jobbe hos Nortura Tønsberg allerede som 15-åring. At hun havnet akkurat der må rådgiveren på Tjøme Ungdomsskole ta noe av æren for. Tiril hadde ikke hørt om Industriell matproduksjon før rådgiveren tipset henne om det. Da hun kom inn på linjen på videregående fikk hun mulighet til å sette opp hvor hun ønsket seg lærlingplass, og Nortura Tønsberg havnet øverst på lista. Til tross for at Tiril bare var 15 år da hun søkte seg dit tok opplæringskontoret kontakt og hun fikk intervju.

I dag er Tiril opplæringsansvarlig hos Nortura Tønsberg og jobber aktivt med rekruttering til et yrke hun kan anbefale varmt, og som trenger flere dyktige fagfolk. 

Nortura Tønsberg
Kim Andre Gjerdingen og Tiril Fagerli har hver sine fagbrev i kjøttskjæring og industriell matproduksjon. Foto: Stiftelsen Norsk Mat.
Nortura Tønsberg slakteavdelingen
Dyktige kjøttskjærere hos Nortura Tønsberg. Foto: Tiril Fagerli