Norfersk og Norgesgruppen beklager at 2 tonn med norsk anguskjøttdeig fra Prima Jæren ved en feil er merket med tysk opprinnelse. Kjøttet er 100% norsk og helt korrekt merket med Nyt Norge. Kjøttdeigen blir trukket tilbake fra butikk.
Nyt Norge

Norsk kjøttdeig feilmerket med tysk opprinnelse

Norfersk beklager at norsk kjøttdeig av Angus storfe fra Prima Jæren ved en feil er merket med tysk opprinnelse. Kjøttet er 100% norsk og helt korrekt merket med Nyt Norge. Kjøttdeigen blir trukket tilbake fra butikk.

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

Anguskjøttdeigen er korrekt merket med Nyt Norge, den er fra 100% norsk Angus kjøttfe, og er både produsert, slaktet og skåret i Norge. 

- 22.10.20 ble det dessverre feilmerket et parti med 100% norsk råvare til Meny Norsk Angus kjøttdeig med Nyt Norge merke på Norfersk. Produktene ble merket med; Råvare fra Tyskland på forsideetiketten og opprinnelse Norge på underetiketten. Det er lagt inn systemsperre for at dette ikke skal kunne skje, noe som ser ut til å ha sviktet, sier Bente Lind, daglig leder ved Norfersk.

- Vi har også en etikettkontroll i etterkant, hvor opprinnelsesmerking er et av kontrollpunktene, som burde ha oppdaget dette. Vi beklager det som har skjedd og vil gå grundig gjennom våre rutiner, sier Bente Lind.

Partiet var på 1.982,4 kg og Norfersk bekrefter at dette partiet blir trukket tilbake fra butikk mandag 26.10.2020.

- Feilmerkinger gir mange og krasse forbrukerreaksjoner. Vi forstår at forbrukeren reagerer når det står ulikt opprinnelsesland på forsiden av pakken. Denne Angus-kjøttdeigpakken er rettmessig merket Nyt Norge fordi kjøttdeigen oppfyller alle våre norskhetskrav. Derfor er det synd at det oppstår tvil når det i tillegg skrives Tyskland på, sier administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat, Nina Sundqvist

Kontakt: nina Sundqvist, tlf: 917 85 620