Ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt finnes det flere tusen eplesorter i verden. Norske epler modnes langsomt gjennom sommeren med kjølige netter og lyse dager på sør-, vest- og østlandet i sesong august til desember. Vi har derfor eplesorter med tynt skall, søte og delvis syrlige i smak og sprø i konsistensen. I Norge er den største eplesorten er Aroma, deretter følger Summerred og Discovery. Andre norske sorter er Rød Gravenstein, som har vært dyrket siden slutten av 1700 tallet, Rød Prins/Kronprins, Julyred, Åkerø og den forholdvis nye sorten Rubinstep. Rubinstep er et eple som egner seg spesielt godt for vinterlagring. Les mer om teknologien som gjør det mulig å få norske epler langt etter jul. Det er mange andre norske epler som man kan la seg friste av. Les om seks populære norske sorter her.
Vi spiser omtrent 10 kilo epler i året. Noe av dette er importert siden den norske eplesesongen ikke varer hele året, men når de norske eplene først er i sesong, er det få som slår dem på smak og friskhet. Faktisk har eplene sin egen dag i Norge. Siste tirsdag i september er "Den store norske epledagen", men eplehøsten starter lenge før det, og i september er ofte norske epler er på sitt aller, aller beste.