Norske epler er syndig gode. Vi spiser omtrent 10 kilo epler i året - mye er selvfølgelig importert, siden sesongen i Norge er kort. Men når de norske eplene først er i sesong, er det få som slår dem på smak og friskhet! Faktisk har eplene sin egen dag i Norge. Siste tirsdag i september er "Den store norske epledagen". Men eplehøsten starter lenge før det, og i september er ofte norske epler er på sitt aller, aller beste.
Ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt finnes det flere tusen eplesorter i verden. Norske epler modnes langsomt gjennom sommeren med kjølige netter og lyse dager. Vi har derfor eplesorter med tynt skall, søte og delvis syrlige i smak og sprø i konsistensen. I Norge er den største eplesorten er Aroma, deretter følger Summerred og Discovery. Andre norske sorter er Rød Gravenstein, som har vært dyrket siden slutten av 1700 tallet, Rød Prins/Kronprins, Julyred, Åkerø og den forholdvis nye sorten Rubinstep.