Norske vinterepler.

Norske vinterepler

Ny teknologi gjør at du nå får saftige og sprø norske epler i butikk til jul og utover vinteren!

Høsting av vinterepler.

Eplesorter

Eplesortene Rød Aroma, Elstar og den nye eplesorten Rubinstep egner seg spesielt godt til lagring og kan holde seg sprø og friske så lenge som et halvt år etter innhøsting! 

Utvider sesongen

Vanligvis har sesongen for norske epler vært over i november, men moderne norske epleprodusenter har utviklet ny teknologi som utvider sesongen!

Norske vinterepler i Gvarv.

Ny lagringsteknologi

ULO står for Ultra low oxygene. Oksygennivået i luft er 21%. Gjennom ULO senkes oksygennivåret i lagerrommene fra 21% og ned til 1% ved at luften i lagerrommet blåses ut og lagerrommene tilføres nitrogen ved hjelp av en nitrogengenerator. Samtidig som oksygennivået (O2) senkes til 1% så øker CO2-nivået til 1%.

I dvale

På den måten legges eplene i "dvale" og modningsprosessen eller nedbrytningsprosessen går saktere. Dermed holder eplene seg friske lenger. Det er denne prosessen som gjør at eplene holder seg sprø og saftige i mer enn et halv år etter innhøsting.

Det er godt nytt for deg som kunde som får friske og sprø norske epler til jul og utover vinteren! Se etter Nyt Norge så vet du at eplene er norske.