NYTNORGE Svinedeler
Nyt Norge

Hva er hva på grisen?

Her ser du grisens stykningsdeler med forslag til hva de ulike delene kan brukes til. Som en tommelfingerregel er stykningsdeler fra forparten, også kalt kokekjøtt, best egnet til retter som skal koke lenge.

Del denne siden

Skrevet av: Dato:

1. Nakke
Brukes til: Nakkestek, nakkekoteletter, gryteretter
 
2. Hode
Brukes til: Sylte
 
3. Forknoke
Brukes til: Lettsaltet kokekjøtt, ertesuppe
 
4. Forlabb
Brukes til: Syltelabb
 
5. Kotelettkam
Brukes til: Svinekoteletter, røkt svinekam, hamburgerrygg, stek
 
6. Mørbrad
Brukes til: Grytestek, lettsaltet kokekjøtt, gryteretter
 
7. Skinke
Brukes til: Skinkestek, skinkebiff, svinesnitzel
 
8. Bog
Brukes til: Lettsaltet kokekjøtt, bogstek, gryteretter
 
9. Flatribbe
Brukes til:Tynnribbe
 
10. Sideflesk
Brukes til: Bacon, stekeflesk, ribberull
 
11. Bakknoke
Brukes til: Lettsaltet kokekjøtt, ertesuppe
 
12. Baklabb
Brukes til: Syltelabb